İsrail gazetesinden Amerikan Büyükelçisi iddiası

İsrail gazetesinden Amerikan Büyükelçisi iddiası

İsrail’de yayın yapan Jerusalem Post’un iddiasına göre, Amerika’nın İsrail Büyükelçisi David Friedman, siyonist terör örgütlerine destek veren derneğe başkanlık ediyor.

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan The Jerusalem Post gazetesi bugün verdiği haberde ABD’nin İsrail’deki büyükelçisi David Friedman’ın Filistinlilere karşı saldırı ve terör eylemi yapan Siyonist terör örgütlerine mali destek veren bir derneğe başkanlık ettiğini yazdı.

Gazete verdiği açıklamada, Friedman’ın başında bulunduğu derneğin Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından terör oluşumu olarak kabul edildiğini belirtti.

Gazeteye göre, kendilerine Beyt El’deki Dini Okulların Amerikalı Dostları (American Friends of Bet El Yeshiva Center) diyen dernek, 2013 yılında Yahudi terör örgütü Qomemiyut’a binlerce dolarlık yardım yaptı. Bu konu, İsrail’deki insan hakları örgütlerinin ülkedeki aşırı sağcı hareket ve örgütlerin finans kaynaklarına dikkat çekmelerine neden olmuştu.

İşgal rejimindeki fanatik dini çevreler ve bu çevrelerin liderlerinin 2006 kurduğu Qomemiyut örgütü, Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerinin boşaltılmasını engellemek ve bu yöndeki planları başarısız kılmak için çalışıyor.

Gazete, bu örgütün aslında Filistinlilerin Arap dünyasından atılmasını isteyen fanatik haham Meir Kahane’nin kurduğu Kach örgütünün bir alt şubesi olduğunu belirtti.

Gazetenin verdiği habere göre Amerikan idaresi 1997 yılından beri Kach örgütünü terör örgütü kabul etmektedir. Kanada hükümeti de 2016 yılında aldığı kararla Kach örgütünü terör örgütü ilan etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *