Diyanet’in ‘Ramazan Tema’sı: Afiyet Olsun, İsraf olmasın

Diyanet’in ‘Ramazan Tema’sı: Afiyet Olsun, İsraf olmasın

Başkan Erbaş, Ramazan ayının her yıl bizlere yeni bir heyecan katmak, ibadet bilincimizi tazelemek, nefsimizi arındırmak, kardeşliğimizi onarmak için gelmekte olduğunu dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 2018 yılı Ramazan ayı temasını kamuoyu ile paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı ramazan ayı teması olarak “İsraf Olmasın” başlığının belirlendiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı, “Maalesef bir yanda açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan; ekmek, su gibi en temel gıda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, diğer yandan çılgınca bir tüketim ve israfın varlığı maalesef acı bir gerçektir.” dedi.

Ramazan ayının Müslümanları çok yönlü eğiten bir okul gibi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Ramazan ayı her yıl, bizlere, yeni bir can ve heyecan katmak, bizi kendimizle buluşturmak, değerlerimizi yeniden hatırlatmak, ibadet bilincimizi tazelemek, nefsimizi arındırmak, kardeşliğimizi onarmak için gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, iftar sofraları başta olmak üzere ramazan vesilesiyle yapılan etkinliklerin ve buluşmaların bir gösterişe ve eğlenceye dönüştürülmemesinin altını çizerek, “Samimi bir niyet ve mütevazı bir yaklaşımla bu ayın bereketini kazanmayı ve hayatımıza kattığı güzellikleri ahlaka dönüştürerek kalıcı hale getirmeyi ana gaye edinmeliyiz” şeklinde konuştu.

Din, ibadet ve ramazana yönelik tartışmalara dikkati çeken Başkan Erbaş, “Bu güzel zamanlarda, dinimiz, ibadetler ya da ramazanla ilgili ilkeler, kurallar ve kavramlar üzerinden yersiz ve gereksiz tartışmalarla Ramazan’ın manevi iklimine gölge düşürülmemesini ve milletimizin zihninin boş yere meşgul edilmemesini istirham ediyoruz” diye konuştu.

Ramazan’da ibadetlerin huzur ve huşu içinde yapılabilmesi için 90 bin caminin hazır hale getirildiğini aktaran Erbaş, camilerde kadınlar, engelliler ile çocuklar için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *