Saydam: Medyanın, özellikle TV’lerin bu tutumu ne kadar doğru?

Saydam: Medyanın, özellikle TV’lerin bu tutumu ne kadar doğru?

Seçim kararı alınmasının ardından ekranda sadece tek adayın görünür hale gelmesine iktidara yakın medyadan da tepki geldi.

24 Haziran seçim kararının ardından TV’ler de hareketlendi. Ne var ki önceden görülen diğer adaylar artık pek görünmez olurken, AKP-MHP ve BBP’den oluşan ‘cumhur ittifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekranlarda en çok görünen aday haline geldi.

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam bunu bir adaletsizlik olarak tanımlamamakla birlikte, algı yönetimi açısından yapılanın yanlış olduğunu, diğer adayların mağdur olmalarının muhalefete yarayacağını belirtti!

Saydam’ın dün yayınlanan yazısında geçen ilgili bölüm şöyle:

Dün Yeni Şafak’ın manşete taşıdığı üç kavram, Manifesto ve Ahit (Yemin, and, verilen söz) konusunda ne kadar isabetli bir seçim yapıldığının ve AK Parti’nin o çok güçlü, yukarıda değinmeye çalıştığımız en temel ilkelerine, öze vurgu yapılmasının bir örneğidir: “Erdem, İrade ve Cesaret”…

Ve tabii ki, yanı sıra, Türkiye’nin şahlanmasına, küresel güç olarak yoluna devam etmesine, özgürlük-adalet meselelerinde hızla yol alınacağına yönelik ifadeler… İnşallah bunlar sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve çevresindeki birkaç devlet ve siyaset adamının söylemleri olarak kalmaz, tüm parti teşkilatına dalga dalga yayılarak siyasî iletişimin bel kemiğini oluşturan vaat-ikna ekseninde hak ettikleri güçteki yerlerini alırlar.

Umarız Ak Parti kadroları bu söylemlerin halkın kolaylıkla anlayacağı bir retorikle ifade edilmesinin gerekliliğinin farkındadırlar.

Bu bağlamda medyanın, özellikle TV’lerin sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını yayınlamaları muhalefete pek fazla şans tanımamaları ne kadar doğrudur ve bu tutum, vaat-ikna sürecine mi hizmet eder, yoksa güç kirlenmesine mi, ya da mağduriyet yaratarak muhalefete mi yarar; iyi değerlendirmek gerekir…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *