Erdoğan, Muasır Medeniyet Seviyesini Hedef Gösterdi

Erdoğan, Muasır Medeniyet Seviyesini Hedef Gösterdi

Erdoğan, “Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü, AKP İstanbul 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongre’de 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile yol haritasını içeren seçim manifestosunu kamuoyuyla paylaşan Erdoğan’ın konuşmasında Atatürk ve ‘muasır medeniyet’ vurguları dikkat çekti.

‘Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak’

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik faaliyetlerini artıran adaylardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bu yönde gelecek hedeflerini açıklayan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde “İşte buradan milletimle ahitleşiyorum” dedi ve şöyle devam etti:

“Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. İhracattaki yükselişimiz hızlanarak devam edecek. Enerjide dışa bağımlılığımız büyük oranda azalacak. Yüksek teknolojili ürünlerde yerlilik oranı artacak. Yerli otomobil ve savunma sanayii alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek. Şehirlerimiz kültür sanat üreten kimlikli şehirler hâline gelecek. Bölge ve sektör bazlı teşviklerle istihdam artışı sağlayacak yeni fabrikaların önü açılacak.”

Faizler, enflasyon ve cari açığın düşeceğini, Türk ekonomisinin dış şoklara ve finansal saldırılara daha dirençli hâle geleceğini savunan Erdoğan, Türkiye’nin yatırım cazibesi daha da yükseleceğini söyledi.

‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak’

Kanalİstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin mutlaka hayata geçeceğini anlatan, İstanbul’daki yeni havalimanının bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete gireceğini de bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:

“Ahdim olsun ki; dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standartları mutlaka artacak. Vergi sistemi daha adil hâle gelecek, dar gelirli vatandaşlar üzerindeki vergi yükü düşecek. Hantal bürokrasiden etkin bürokrasiye geçilmesiyle birlikte devlet kurumları arasındaki koordinasyon artacak, karar alma süreçleri hızlanacak. Daha icraatçı hâle gelecek bakanlıklar, uzun vadeli planlamaların ve etkin politikaların aracı hâline dönüşecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Bütün bunları birlikte başaracağız.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *