Abbas’ın Yahudilerle ilgili sözleri Siyonistleri kızdırdı

Abbas’ın Yahudilerle ilgili sözleri Siyonistleri kızdırdı

Mahmud Abbas, Avrupa’da ‘Yahudi soykırımı’nın Yahudilerin dinlerinden değil, toplumsal hayat içerisindeki rollerinden ve finansal sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, 2. Dünya Savaşı sırasında katledilen yahudilerle ilgili olarak ‘soykırım’ ifadesini kullanmasına karşın bunun nedeninin dini değil sosyal başka faktörler olduğunu belirtmesi İsrail’den ve Avrupa Birliği’nden tepki geldi.

Euronews’ten Hüseyin Koyuncu’nun haberine göre, Mahmut Abbas, Filistin Ulusal Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa’da Yahudilere yönelik soykırımın sebebinin Yahudilerin dinlerinden değil, toplumsal hayat içerisindeki rollerinden ve finansal sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mahmud Abbas için “Bir Holokost inkarcısının her zaman bir Holokost inkarcısı olduğu görünüyor” ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da Abbas’ın sözlerine sert bir tonda yanıt verdi: “Abbas’ın açıklamaları tamamen antisemitik söylemler. Bir yönüyle Yahudi halkının kendi trajedisinden sorumlu olduğunu iddia ediyor.”

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi ise yaptığı yazılı açıklamada Abbas’ın sözlerinin kabul edilemez olduğu ve bu tür söylemlerin iki devletli çözümü daha da zorlaştırdığını belirtti.

Filistin Lideri Mahmud Abbas, 2014 yılında yaptığı bir açıklamada, Yahudi soykırımının “modern tarihin en iğrenç suçu’ olarak tanımlamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *