ABD “14 Mayıs”ta İsrail’e çıkartma yapmaya hazırlanıyor

ABD “14 Mayıs”ta İsrail’e çıkartma yapmaya hazırlanıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı programını “İsrail’in 70. Bağımsızlık Günü” olan Miladi takvime göre 14 Mayıs’a endeksledi. Aynı gün, Kudüs’e taşınan ABD büyükelçiliğinin açılışı yapılacak.

İsrail’den yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın her iki danışmanın da, Jared Kushner ve Ivanka Trump’ın Mayıs ayında Kudüs’teki Amerikan Büyükelçiliği’nin açılış töreninde ABD yönetimini temsil etmeleri bekleniyor.

Kaynaklar, heyete Amerikalı senatörler ve Temsilciler Meclisi üyelerinin de katılacağını aktardı. İsrail’de yayın yapan Kanal 10 TV’ye göre, ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin de katılımcılar arasında yer alacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı programını “İsrail’in 70. Bağımsızlık Günü” olan Miladi takvime göre 14 Mayıs’a endeksledi.

Beyaz Saray ise ABD başkanının kızı Ivanka Trump ile kocası Jared Kushner’ın törene katılıp katılmayacağı konusundaki soruları cevapsız bırakmıştı.

Geçtiğimiz Perşembe günü ülkenin 70. Bağımsızlık Gününü kutlamak için yabancı diplomatlar için yapılan bir resepsiyonda Netanyahu, elçilere başlangıç olarak 10 ülkenin, hem ticari ateşeliklerini hem de diplomatik misyon olarak büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıyacağını söyledi.

ABD büyükelçiliği başlangıçta pasaport ve vize işlemleri gibi konsolosluk işlerini yürüten Kudüs’ün Arnona semtindeki bir tesiste faaliyete başlayacak. Bina, ilk başta, ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman ve küçük bir kadroya ev sahipliği yapacak. Dışişleri Bakanlığı, gelecekteki bir daimi elçiliğin sahasının henüz bulunmadığını açıkladı.

İsrail Maliye Bakanı Moshe Kahlon geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, ABD’nin Kudüs’teki konsolosluğunun büyük bir alana taşınması ve zaman içinde ABD Büyükelçiliği haline gelmesini sağlamak için düzenlemeleri planlamak için henüz erken olduğunu belirtti.

(Şarku’l Avsat Türkçe)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *