Erdoğan’dan Adil Öksüz açıklaması

Erdoğan’dan Adil Öksüz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son bilgiler kendisinin burada hangi ülkede filan söylemem belki uygun olmaz ama iz sürüyoruz, bazı bağlantılar kurulmuş vaziyette.” dedi. 

NTV’de yayınlanan “Seçim İşleri Özel” programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde “Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı” firari Adil Öksüz’e ilişkin bir soruyu da cevapladı.

Bu konuda takipte olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Takipteyiz. Son bilgiler, kendisinin burada hangi ülkede filan söylemem belki uygun olmaz ama iz sürüyoruz, bazı bağlantılar kurulmuş vaziyette. Temennim odur ki şu anda aldığımız istihbarat doğru çıkarsa herhâlde onunla ilgili adımı da attığımız gibi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekili listelerine FETÖ’cülerin sızma ihtimaline karşı yapacaklarının sorulması üzerine “Artık kolay değil. Çünkü çok hassasız. Yani biz her türlü bu noktada incelemeyi, araştırmayı, devlete eleman almadaki GBT gibi bunların hepsinin incelemelerini yaptırıyoruz, yaptıracağız. Ben, böyle bir sızmanın olabileceğine ihtimal vermiyorum” cevabını verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde 3 bin kişilik kripto bir yapının tespit edildiğine yönelik bilgiler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son döneme yönelik bu tespitler. Her an çalışmalar tabii devam ediyor. Değişik şeyler olabilir, olabiliyor. Tabii biliyorsunuz istihbarat herhâlde boşuna yok. İstihbaratın da kendine has bazı görevleri var ve içeride, dışarıda belli yerlerle iltisaklar vesaire. Tabii istihbarat konuşulursa istihbarat olmaktan çıkar. Şimdi 3 binle ilgili de böyle bir tüyo verirsek herhâlde bu da yanlış olur” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *