“Kendini güçlü hisseden iktidar, seçime gider”

“Kendini güçlü hisseden iktidar, seçime gider”

Mehmet Barlas: “Erken seçim parlamentoda çoğunluğa sahip siyasi partilere tanınan bir imtiyazdır… Kendini güçlü hisseden çoğunluk yani iktidar, erken seçim kararı alabilir.”

Devlet Bahçeli’nin sözleri ile gündemin ilk maddesi bir anda erken seçim olurken, köşe yazarlarından da konuyla ilgili değerlendirmeler gelmeye başladı. Bunlardan biri de Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas. Güçlü hisseden iktidarın erken seçime gideceğini vurgulayan Barlas, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında yapılacak görüşmeden ne sonuç çıkacak bilemiyoruz. Ancak gerek Erdoğan’ın AK Parti lideri ve gerek Bahçeli’nin MHP lideri olarak, kendilerini güçlü hissettikleri kesindir. Bunu, partili kitlelerin sergiledikleri heyecanlı sevgi gösterilerinden de anladıklarını söyleyebiliriz.” diye yazdı.

Mehmet Barlas, yapılan anketlere de değindi:

Anketler ise, tabii ki parti liderlerinin beklediği kadar iyimser sonuçlar vermez.
Mesela dün Sözcü’nün yayınladığı Analitik araştırma şirketinin kamuoyu araştırmasına göre “İki ayrı seçim ittifakı kurularak seçime gidilmesi halinde kime oy verirsiniz” sorusunun cevapları şöyleydi:
AKP-MHP-BBP yüzde 46, CHP yüzde 16, kararsızlar yüzde 13, İYİ Parti-SP-DP yüzde 11 ve HDP yüzde 4.6…

Anketlerde yer alan “Cumhurbaşkanı kim olmalı?” sorusunun yanıtları ise şöyle aktarıyor Barlas:

Açık uçlu olarak “Kimi Cumhurbaşkanı adayı görmek istiyorsunuz” sorusuna ise Recep Tayyip Erdoğan yüzde 45, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 9.8Meral Akşener yüzde 7.7 ve Abdullah Gül yüzde 6.1 şeklinde cevap verilmiş.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *