Değeri gram altına dayalı yeni bir Kripto para

Değeri gram altına dayalı yeni bir Kripto para

Dubai’li bir startup şirket, değeri gram altına dayalı bir kripto para hazırladı. Spekülasyonu temel almayacağı öne sürülen bu yeni kripto para birimine onay bekleniyor.

Körfez ülkeleri ve diğer İslam devletlerinde, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralar, İslami kurallara uygun olmamaları sebebiyle onaylanmıyor. İslami kurallara göre, ekonomik aktivitenin gerçek ve fiziksel varlıklara dayalı olması gerekiyor.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde dijital paralara resmi olarak yasak getirilmese de bu ülkeler Bitcoin satın alan vatandaşlarına yasal uyarıda bulundu.

Dubai’de yerel startup bir şirket, dünyanın en istikrarlı varlıklarından biri sayılan altına dayalı bir kripto para çıkardı. OneGram adlı şirketin çıkarmış olduğu “jeton”un değeri, kasada saklanan bir gram altın ile destekleniyor. Böylece volatilite ve spekülasyonun engellendiği iddia ediliyor.

Reuters’da yer alan habere göre, OneGram’ın kurucu ortağı Ibrahim Mohammed, “Altın, İslami toplumlarda kullanılan paranın ilk formlarından biri, bu yüzden, bu kripto para, kullanıma uygun” şeklinde konuştu.

(Quartz/Bloomberg HT)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *