Son Gazze savaşında meydanları inleten Arap halkları şimdi neden Gazze’ye sessiz?

Son Gazze savaşında meydanları inleten Arap halkları şimdi neden Gazze’ye sessiz?

Dört yıl önce… 2014 yılında Siyonist işgal rejimi Gazze’ye karşı üçüncü savaşı başlattığında aynı günde daha akşam olmadan Arap başkentlerinde insanlar meydanlara inerek “Gazze!.. Canımız Sana Feda” sloganıyla yeri göğü inletti.

Ve bugün… Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün üzerinden 8 gün geçip katliamlar yaşanırken bu halklarda ne bir ses var ne de bir tavır… Daha kötüsü bazı rejimlerin yürüyüşün başladığı günden beri gösterdiği bu yürüyüşü durdurma çabalarıdır.

Biz burada Arap rejimlerinin tutumlarını tartışacak değiliz. Bunu zaten biliyoruz. Filistin halkı da zaten onlara umut bağlamıyor. Tabii burada tavırlarını da doğru bulmuyor ve gerekçe bulma çabası içinde değiliz. Fakat sorgulamak istediğimiz Arap halklarıdır. Ne oldu onlara? Bu sessizlik niye? 32 şehit düştüğü halde, Arap başkentlerinde Filistin halkıyla dayanışma gösterilerini hâlâ göremedik.

Burada şu haberi hatırlatmakta fayda var. İşgal rejimi basını, yürüyüş başlamadan önce Siyonist işgal hükümetinin Filistinlilerin öfkesini dindirmek için Mısır, Ürdün ve Filistin Yönetimi’yle görüşmeler yaptığını yazdı.

Soru şu: Arap rejimleri, halkları ümmetin ana meselesi olan davadan uzaklaştırmayı başardı mı? Bu tarihi dönemeçte Filistin halkı, arkasını dayayacağı Arap halklarının desteğinden mahrumdur. Filistin halkı, daha önce görülmemiş bir şekilde Arap halklarının vurdumduymazlığıyla karşı karşıya olduğunu hissediyor. Bütün bunlara rağmen, bulduğu mikrofonlara konuşan Filistinlilerin “Araplar neredesiniz? Müslümanlar neredesiniz?” çığlıklarını duymak mümkündür.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *