Amerika gezisi nihayet biten Suudi Prens, Fransa’ya geçti

Amerika gezisi nihayet biten Suudi Prens, Fransa’ya geçti

Amerika’dan ayrılırken Başkan Trump’a bir teşekkür mektubu yazan Prens, Trump’a sağlık ve mutluluk, dost Amerikan halkına da refah ve ilerlemelerinin devam etmesini diledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in talimatları ve Fransa hükümetinin davetine cevap olarak resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Fransa’ya gidiyor.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre Veliaht Prens, bu ziyaretinde iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmek ve ortak konuları görüşmek üzere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve bir takım üst düzey Fransız yetkililerle bir araya gelecek.

Habere göre, Muhammed bin Selman, ABD’den ayrılmadan önce ABD Başkanı Donald Trump’a bir teşekkür mektubu göndererek şu ifadeleri kullandı:

“Dost ülkenizden memnuniyetle ayrılıyorum. Misafirperverliğiniz ve sıcak karşılamanız için size teşekkür ve şükranlarımı sunmak isterim. Bu ziyaret vesilesi ile iki ülke arasındaki bütün alanlarda genişlemeye devam eden tarihi ve stratejik ilişkilere bir kez daha saygı duydum. Ziyaret esnasında gerçekleşen görüşmelerin, iki dost ülke ve halkımızın yararına karşılıklı işbirliği bağlarını güçlendirmede ve bu ilişkilerin derinleştirilmesinde katkısı bulunacağını vurguluyorum. Size sağlık ve mutluluk, dost ABD halkına da refah ve ilerlemelerinin devam etmesini dilerim. Muhammed bin Selman bin Abdulaziz Al Suud.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *