AB operasyondan rahatsız oldu; Başbakan Yıldırım: ‘Gerekirse Avrupa’da da operasyon yapılır’

AB operasyondan rahatsız oldu; Başbakan Yıldırım: ‘Gerekirse Avrupa’da da operasyon yapılır’

Avrupa Birliği Sözcüsü, Türk istihbaratının Kosova’da FETÖ’cülere yönelik düzenlediği operasyon nedeniyle rahatsız olduklarını dile getirdi.

Avrupa ve Amerika tarafından desteklenen terör örgütlerine karşı operasyonlarına ara vermeyen Türkiye, Suriye’de YPG’ye darbeler vururken FETÖ’yü de ihmal etmedi.

Takvim gazetesinin haberine göre 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminden sonra Kosova’ya kaçtığı belirlenen FETÖ’cülere yönelik operasyon düzenleyen MİT ekipleri, şüphelileri tek tek gözaltına alıp Türkiye’ye getirdi. Türk istihbaratının düzenlediği başarılı operasyon, Avrupa Birliği’nin de gündemine geldi.

“SORU İŞARETLERİ DOĞDU”

AB Sözcüsü Maja Kocijancic, “Yasal biçimde Kosova’da ikamet eden altı Türk vatandaşının gözaltına alınması ve akabinde sınır dışı edilmesi, hukuki kurallara saygı konusunda soru işaretleri doğurmuştur. Hukukun üstünlüğü, AB’nin temel bir prensibidir.” açıklamasını yaptı.

“ABD VE AB’NİN ANLAYIŞINA SIĞINIYORUM”

Başbakan Haradinac ise geçen gün bir televizyonda canlı yayında yaptığı konuşmasında, “ABD ve Avrupa Birliği’ne bu olayın bir hata olduğunun güvencesini verdim, onların anlayışına sığındığımı söyleyerek bunu telafi edeceğimi belirttim.” açıklamasında bulundu.

GEREKİRSE AVRUPA’DA DA OPERASYON YAPILIR

Başbakan Binali Yıldırım, operasyonun Türkiye’nin yasal hakkı olduğunu benzer operasyonların Avrupa’da da yapılabileceğini söylemişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *