YouTube genel merkezine silahlı saldırı

YouTube genel merkezine silahlı saldırı

Bir kadın saldırgan tarafından YouTube’un Amerika’daki merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen kadının öldüğü, saldırıda 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kalifornia, San Bruno’daki YouTube genel merkezi binasında silah sesleri duyuldu. Bina, polis gözetiminde boşaltıldı. Polis, Twitter’dan yayınladığı mesajında bölgeden uzak durulması çağrısı yaptı. Saldırganın bir kadın olduğu ve öldüğü açıklandı. Saldırganın kendisini yaraladığı bu şekilde hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor.

Amerikanın Sesi tarafından verilen habere göre henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmamasına rağmen Amerikan basını saldırganın 39 yaşındaki Nasim Najafi Aghdam olduğunu bildiriyor. Saldırganın 9 mm’lik bir silahla saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

Adını açıklamayan bir polis yetkilisine göre olay bir kadın ve adam arasındaki bir tartışmanın sonucu. Saldırganın, kimliği açıklanmayan bir erkeği hedef aldığı ifade ediliyor.

Bölgede yayın yapan KRON4 televizyon kanalına konuşan bir görgü tanığı en az 15-20 el silah sesi duyduğunu söyledi. Binada yaklaşık 1700 kişinin çalıştığı belirtiliyor. Hastaneye kaldırılan üç yaralıdan birinin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

Youtube çalışanlarından biri olay anında yayınladığı Twitter mesajında silah sesleri duyduklarını çalışanların ilk anda kendilerini korunmaya çalıştıklarını daha sonra polis gözetiminde dışarı çıkarıldıklarını söyledi. Diğer görgü tanıkları YouTube binasının bahçesinde bir parti olduğunu ve silahlı saldırının bu parti sırasında olduğunu anlatıyorlar. Bacağından vurulduğu görülen bir kadının binadan kaçarak yan taraftaki bir restorana girdiği burada kendisine müdahale edildiğini söylüyorlar.

Olayın ardından Google Şirketi CEO’su Sundar Pichai de bir açıklama yayınladı. Açıklamada olayda büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Pichai, yaralanan kişilere ve ailelerine destek olmak adına ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını söyledi.

Başkan Donald Trump da olayın ardından Twitter’dan bir mesaj yayınladı. Trump, dualarımız ve kalplerimiz olaydan etkilenenlerle birlikte dedi ve olaya müdahale eden ilk yardım ekiplerine teşekkür etti.

Saldırganın kadın olması da dikkat çeken unsurlardan biri oldu. Amerika’da son 36 yılda sadece 3 silahlı saldırıda saldırganlar kadındı. New York Polis Departmanı tarafından yapılan bir araştırmaya göre de 1966 yılından 2012’ye kadar düzenlenen 230 silahlı saldırıdan sadece 8’i kadın saldırganlar tarafından yapıldı.

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, 2005 yılında kuruldu. Kullanıcılar YouTube’da her ay milyarlarca saat video paylaşıyor ve izliyorlar. Şirket kuruluşundan bir yıl sonra ünlü arama motoru Google tarafından 1 milyar 650 milyon dolara satın alınmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *