Amerikan ordusu “Hafızlığı bitirme törenine” saldırdı

Amerikan ordusu “Hafızlığı bitirme törenine” saldırdı

Afganistan Hava Kuvvetleri Kunduz vilayetinde medresede hafızlığı bitirenler için yapılan mezuniyet töreni sırasında havadan saldırdı, 100 afganlı müslüman katledildi.

Afganistan Hava Kuvvetleri dün ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bir medreseye hava saldırısı düzenledi. Yeni Şafak’ın haberine göre medresede hafızlığı bitirenler için yapılan mezuniyet töreni sırasında düzenlenen saldırıda 100 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Daşti Arçi Kaymakamı Nasruddin Sadi, Hava Kuvvetlerine ait uçağın, ilçedeki medreseyi bombalaması sonucu aralarında çok sayıda sivilin de bulunduğu 100 kişinin öldüğünü açıkladı. Sadi, saldırının medresede hafızlığı bitirenler için yapılan mezuniyet töreni sırasında düzenlendiğini söyledi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, mezuniyet töreni 500’den fazla kişi katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Yusuf YILMAZ
    4 Nisan 2018, 20:03

    Amerika teröristlik ve kafirliğinin gereğini yapıyor. İslam ülkelerinin yöneticileri kukla ve hain olunca bu durumlar kaçınılmaz olacaktır. Taki yöneticiler gerçek Müslüman olup, İslam Birliği kuruluncaya kadar. Bu gün Suriye’de görüyoruz İslam dünyasının ümmet bilincini taşımadığını, çünkü tasmalı yöneticilerin, emperyalist efendilerine bağlılıklarını ve bunun sonucunda da Ortadoğu İslam topraklarındaki yeraltı ve yer üstü kaynakları bu sömürgeci kafirlere peşkeş çektiklerini görüyoruz. Arap ülkelerinin yöneticileri, Katar hariç, Amerika ne emrediyorsa onu yapıyorlar. Katar’a ambargo uygulayın diyor uyguluyorlar, Türkiye’yi dışlayın diyor, dışlıyorlar. Bu tasmalı köpeklerin başını da Suudlar ve BAE denilen yahudi soyları çekiyor. Esas sorun, Amerika medyası dahi sivillerin bombalandığını yazarken, Türkiye’de bir kısım onursuz, haysiyetsiz ve şereften yoksun medya, sanki Taliban bombalanmış da, 25 militan öldürüldü diyor. Bu onursuz medya, Amerika’ya karşı Cihad eden Müslümanları dahi militan olarak görüyor. Ama ölenler, hafızlık kursunu bitiren gencecik çocuklar ve hafızlık töreninde bulunun sivil halktır.

    REPLY