Tayyar ve Metiner’in açıklamalarının ardından partide ‘adam adama markaj’ kararı

Tayyar ve Metiner’in açıklamalarının ardından partide ‘adam adama markaj’ kararı

Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner’in kamuoyunda yankı yaratan açıklamalarının ardından vekillerle sürekli toplantı kararı alındı.

Son dönemde bazı milletvekillerinin eleştiri ve sıkıntılarını kamuoyu önünde dile getirmesi üzerine AKP yönetimi, hemen önlem aldı. Geçen haftalarda Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner’in açıklamaları parti içinde sıkıntı yaratmıştı. Bir televizyon kanalında “Gaziantep’te çok ciddi FETÖ borsası var. FETÖ’den tutuklu işadamları milyon dolarlar vererek itirafçı adı altında tahliye ediliyor” diyen Tayyar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere parti yönetilerince uyarılmıştı. Mehmet Metiner de, Adıyaman’da Milli Türk Talebe Birliği’nin düzenlediği “Biz Birlikte Türkiye’yiz” konulu konferanstaki “İktidar hepimizi değiştirdi, değiştiriyor. Güç insanı zehirler, para insanı zehirler” sözleri nedeniyle parti içinde tartışma yaratmıştı.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre AKP yönetimi, bu ve benzeri açıklamaların muhalefet tarafından partiyi yıpratmak için kullanıldığı, sanki parti içinde kriz ve çatlak olduğu imajı yarattığı gerekçesiyle milletvekilleriyle sürekli toplantı yapma kararı aldı.

Buna göre milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gruplar halinde görüşmesi uygulamasıyla yetinilmeyecek. AKP grup başkanvekilleri, kendilerine bağlı milletvekilleriyle her hafta çarşamba ve perşembe günleri kahvaltıda bir araya gelecek. Bu uygulamayla, milletvekillerinin herhangi bir konuda sıkıntı, talep, sorunu ve eleştirilerinin kapalı toplantılarda grup yöneticileri aracılığıyla parti yönetimine aktarılması sağlanacak. Bu kapsamda geçen hafta gerçekleştirilen ilk iki toplantıda, vekillerin ağırlıklı olarak şeker fabrikalarının satılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. AKP’nin son yapılan grup yönetim kurulu toplantısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın işlem, uygulama ve söylemlerinden yakınan çok sayıda milletvekili olduğu belirtildi. Toplantıda, Fakıbaba’nın kapalı bir grup toplantısında milletvekillerinin soruları ve eleştirilerini yanıtlaması kararlaştırıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *