Binlerce Filistinlinin katıldığı Büyük Dönüş Yürüyüşü yapıldı

Binlerce Filistinlinin katıldığı Büyük Dönüş Yürüyüşü yapıldı

Hamas, ‘Bugün ABD Başkanına güçlü bir tokat atılmıştır dedi. İsrail topçusu yürüyüşçülere ateş açtı. 12 Filistinli şehid oldu.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının bugün Yüzyılın Anlaşması’nı düşürdüğü gibi ABD Başkanı Donald Trump’a da güçlü bir tokat attığını belirtti.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum yaptığı açıklamada “Filistin halkı bugünkü tavır ve duruşuyla ulusal ilkelerin birliğin adresi olduğunu, işgalci İsrail’in realite’yi değiştirme ve yeni nesillerin bilincini silme girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını gösterdi” dedi.

DonusYuruyusu

FİLİSTİNLİ, ZORLA ÇIKARILDIĞI VATANINA DÖNMEK İSTİYOR

30 Mart tarihine denk gelen Filistin Toprak Günü’nde bugün Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında on binlerce kişi Gazze sınırına yürüyerek zorla çıkarıldığı köyüne, belde ve şehrine dönmek istediğini, bunun için de işgalin son bulmasını istediğini bir kez daha dünyaya duyurdu.

Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliği öncesinde Cuma namazı kılındı

İSRAİL SALDIRDI

Filistin Toprak Günü’nde Büyük Dönüş Yürüyüşü devam ederken, Gazze sınırında konuşlandırılmış olan işgal tanklarının dün (30 Mart Cuma) akşama doğru Gazze’nin doğusunda ve kuzeyinde direniş güçlerine ait iki gözetleme noktasını vurduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal tanklarının Gazze şehrinin doğusunda direniş güçlerine ait gözetleme noktasına İsrail topçusunun en az üç mermi attıklarını belirterek, saldırıda can kaybı olmadığını ancak maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri daha sonra verdiği bilgide ise, işgal topçusunun aynı yere yeniden saldırmaya başladıklarını, bunun dışında Gazze’nin kuzeyinde bir noktayı daha vurduklarını ifade etti.

Vurulan noktaların Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’na ait olduğu belirtildi.

Dün öğleden sonra başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşüne sert müdahale eden işgal güçleri 15 kişiyi şehit etti 1300’e yakın kişiyi de yaraladı.

İSMAİL HENİYYE: FİLİSTİN HALKININ DÖNÜŞ HAKKINI FİLİSTİN HALKININ SAMİMİ VE İHLASLI İNSANLARI ŞEKİLLENDİRECEK

Toprak Günü münasebetiyle bugün (30 Mart Cuma) açıklama yapan Hamas lideri Heniyye “Yapılan bu toplumsal girişim ve faaliyet gölgesinde açık ve net olarak ilan ediyoruz. Biz ve Filistin halkı ‘Dönüş’ konusunun insanların attıkları bir slogan olmasına rıza göstermeyeceğiz. Biz, bunu yanımızda duran samimi insanlarla ciddi bir şekilde her yolla şekillenmesi ve somutlaşması için çalışacağız. Allah’ın izniyle de kesinlikle döneceğiz” dedi.

Heniyye, Toprak Günü’nde Batı Yaka ve 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarında bugünü yad eden Filistin halkını ve özellikle Toprak Günü şehitlerini selamladıklarını söyledi.

Filistin halkının bugün ortaya koyduğu tavırla sadece hak ve hukukuna bağlı olduğunu, meydanlarda birlik mesajı verdiğini ve ilkelerin birliğin esası ve tabelası olduğunu herkese gösterdiğini söyledi.

Heniyye açıklamasında ayrıca, “Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul etmesinden ve Yüzyılın Anlaşması olarak bilinen anlaşmanın gündeme gelmesinden sonra Filistin davasına yönelik saldırı ve baskılar artarken, yine bazı taraflar işgalciyle ilişkileri normalleştirmek için acele ederken, birileri Gazze’ye ambargoyu ağırlaştırırken, Kudüs ve Filistin topraklarını Yahudileştirmek için yoğun çaba harcanırken, bu halk meydanlarda Filistin’e alternatif bir yerin olmadığı ve dönüşten başka bir çözümün olamayacağı konusunda son sözünü söyledi” dedi.

ES-SİNVAR: GEÇİCİ DUVARLAR SÖKÜLÜNCEYE KADAR DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDECEK

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar, Dönüş Yürüyüşünün devam edeceğini belirterek, bu geçici sınırları kökünden kaldırıncaya kadar bu yürüyüşün artık durmayacağını söyledi.

Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampındaki Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılan ve halka hitap eden Es-Sinvar, Gazze’ye ambargo uygulayanlara seslenerek, hesaplarını gözden geçirip Büyük Dönüş Yürüyüşünden ders almalarını istedi.

Filistin halkının bugün özgürlük ve dönüş yolunda ulusal mücadele ve savaşında yeni bir aşama başlattığını belirten Es-Sinvar, Dönüş Yürüyüşünün süreci doğrulttuğunu, Filistin halkının taviz verilemeyeceğini, bu uğurda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu gösterdiğini ifade etti.

30 Mart’a denk gelen Toprak Günü münasebetiyle Filistin halkı bugün Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılmak için Gazze sınırında hazırlanan çadırlara akın etti.

HAMMAD: FİLİSTİN HALKI, ABD VE İSRAİL’İN KARARLARINA MEYDAN OKUYOR

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Fethi Hammad, Filistin halkının ‘Büyük Dönüş Yürüyüşüne bu boyutta iştirak etmekle ABD ve İsrail’in kararlarına meydan okuduğunu söyledi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliğine katılmak için Gazze’nin kuzeyinde yer alan El-Avde Mülteci Kampına gelen eski İçişleri Bakanı Fethi Hammad Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, “Daha önce görülmemiş şekilde kadın, çocuk ve yaşlısıyla 30 Mart Toprak Günü münasebetiyle Gazze’de ve Batı Yaka’da meydanlara inmesi, Filistin halkının dönüş hakkında ısrar ettiğinin göstergesidir” dedi.

Hammad açıklamasında, Nekbe’den 70 yıl sonra nekbe üstüne nekbe yaşayan Filistin halkının azim ve kararlılıkla bugünlere geldiğini söyledi.
Bu insan selinin Trump’ın hayata geçirmeye çalıştığı proje ile Yüzyılın Anlaşması’nı tasfiye etmek için oluştuğunu belirten Hamas lideri Hammad, buradan bütün dünyaya “Filistin davasının tasfiyesine hayır!.. Kudüs’ün Yahudileştirilmesine hayır!… Büyükelçilik binasının Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasına hayır!..” diye haykırmaya geldiklerini ifade etti.

Ümmete çağrıda bulunan Hammad, Filisin halkının yanında tavır almalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *