Teknoloji tabanlı küresel şirketlere baskı artıyor

Teknoloji tabanlı küresel şirketlere baskı artıyor

Sosyal medya devi Facebook üzerinde kara bulutlar dolaşırken, Amerikan Başkanı Trump’ın attığı bir mesaj ile dikkatler başka bir küresel Amerikan şirketi Amazon’a çevrildi. Başkan Donald Trump,  dünyaca ünlü online alışveriş şirketi Amazon’u yine eleştirdi. Perşembe sabahı attığı bir tweet mesajında Trump, “Ben seçimlerin çok öncesinde de Amazon’a dair kaygılarımı hep dile getirdim. Diğer şirketlerin aksine eyaletlere

Sosyal medya devi Facebook üzerinde kara bulutlar dolaşırken, Amerikan Başkanı Trump’ın attığı bir mesaj ile dikkatler başka bir küresel Amerikan şirketi Amazon’a çevrildi.

Başkan Donald Trump,  dünyaca ünlü online alışveriş şirketi Amazon’u yine eleştirdi. Perşembe sabahı attığı bir tweet mesajında Trump, “Ben seçimlerin çok öncesinde de Amazon’a dair kaygılarımı hep dile getirdim. Diğer şirketlerin aksine eyaletlere ve belediyelere çok az vergi ödüyorlar. Posta İdaremizi, ofisboy gibi kullanıp Amerika’yı büyük gelir kaybına uğratıyorlar. Bir de binlerce perakendecinin iflasına neden oluyorlar!” dedi.

Amerikanın Sesi’nin aktardığına göre Başkan Trump’ın, “tekelleşmeyi önleyen yasalar veya rekabet yasalarıyla Amazon’u hedef almanın mümkün olup-olmadığını merak ettiğinin” ortaya çıkmasından sonra, Çarşamba günü, şirketin hisseleri %4,4 oranında değer kaybetmişti.

Amazon şirketi, uzun yıllar boyunca online alışverişlerden satış vergisi alınmaması için çaba göstermişti. Ancak daha sonra bu çabası sonuç vermediğinden şu anda online satışlardan vergi alınıyor.

Amerika Posta İdaresi de yıllardır zararına çalışırken, Amazon, posta yoluyla yaptığı satışlardan büyük karlar elde etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *