Büyük Yürüyüş öncesi İsrail’den Gazze’ye gözdağı!

Büyük Yürüyüş öncesi İsrail’den Gazze’ye gözdağı!

Bugün yapılacak yürüyüş öncesinde siyonist işgal topçusunun Gazze’nin güney kesiminde yer alan Han Yunus’un doğu kesimini bombalaması sonucu bir çiftçinin şehit olduğu ve birinin de yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne bilgi veren hastane kaynakları, işgal güçlerinin Han Yunus şehrinin doğusunda yer alan Büyük Abasan beldesinin doğusunu top ateşine tutmaları sonucu bir çiftçinin şehit olduğunu ve birinin de yaralandığını ifade ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri yerel kaynaklarla hastane kaynaklarına dayanarak verdiği bilgide, Gazze sınırındaki işgal topçusunun bugün sabah saatlerinde Gazze sınırındaki tarlalarında maydanoz toplayan Gazzeli çiftçilere en az iki mermi atması sonucu bir kişinin şehit olduğunu ve bir kişinin de yaralandığını söyledi.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı ise, Ömer Vahid Nasrullah Semur (27) adındaki Filistinlinin işgal güçlerinin saldırısı sonucu şehit olduğunu duyurdu.

Siyonist işgal güçlerinin Büyük Dönüş Yürüyüşünün başlamasından önce yaptığı bu saldırı gözdağı olarak değerlendirildi.

Diğer taraftan dün (29 Mart Perşembe) akşam Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü hazırlığı kapsamında çadırlarını dikmeye çalışan Filistinlilere ateş açan işgal güleri üç kişiyi yaraladılar.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada, Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal güçlerinin ateş açması sonucu 3 Filistinlinin yaralandığını belirterek, bunların hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

İşgal güçleri bundan önce de ateş açmış ve bir kişiyi yaralamıştı.
Büyük Dönüş Yürüyüşünde Gazze’de on binlerce kişinin 1948’de işgal edilmiş topraklara doğru yürümesinden korkan işgal rejimi, Gazze sınırına binlerce asker yığıp yüzlerce keskin nişancı yerleştirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *