Hamas yetkililerinden Reşak, Cenevre’de alınan karar için Kuveyt’e teşekkür etti

Hamas yetkililerinden Reşak, Cenevre’de alınan karar için Kuveyt’e teşekkür etti

Cenevre’de Parlamentolar Arası Birlik’in 138’inci dönem toplantısında Doğu Kudüs’ün bağımsız Filistin’in başkenti olduğu kararı alınmıştı. Er-Reşak, kararın kabulünün diplomatik bir zafer olduğunu söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi Başkanı İzzet Er-Reşak, Kudüs ve Filistinlilerin kent üzerindeki hakkıyla ilgili alınan karar dolayısıyla Kuveyt’e ve Kuveyt Parlamentosu Başkanı Merzuk El-Ğanim’e teşekkür etti.

İzzet Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, Kudüs ve Filistinlilerin Kudüs üzerindeki hakkı konusundaki kararın tarihi bir başarı ve diplomatik bir zafer olduğunu söyledi.

Er-Reşak, 138 dönemdir ilk kez Filistin lehine acil bir karar alındığını belirterek, geçmişte bu yöndeki tüm önerilerin reddedildiğini hatırlattı.

Kuveyt Parlamentosu Başkanı Merzuk El-Ğanim, Cenevre’deki Parlamentolar Arası Birlik’in Kudüs hakkındaki kararı kabul etmesinin Arap ve İslam ülkelerinin işbirliği yapmaları halinde birçok şeyi başarabileceklerini gösterdiğini söyledi.

Parlamentolar Arası Birlik, geçtiğimiz Pazar günü 138’inci dönem toplantısında Doğu Kudüs’ün bağımsız Filistin’in başkenti olduğu yönünde karar almıştı.

Karar tasarısının Kuveyt, Filistin, Bahreyn ve Türkiye tarafından sunulduğunu belirten El-Ğanim, işgal rejiminin çok zor durumda kaldığını ifade ederek, barışçıl diplomatik girişimlerle birçok şeyin elde edilebileceğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *