Rusya/AB/ABD/İngiltere arasında ne oluyor? Bundan sonra neler olabilir?

Rusya/AB/ABD/İngiltere arasında ne oluyor? Bundan sonra neler olabilir?

Stratejist Abdullah Çiftçi, dün gece twitter’da yaptığı analizde ‘kapışma’nın perde arkasını yorumladı. Rusya’nın hedefte olduğu operasyonlarda diğer güçlerin aldıkları konumları da ortaya koydu.

Abdullah Çiftçi’nin madde madde yaptığı yorumun tamamı şöyle:

1-Rusya/AB/ABD/İngiltere arasında ne oluyor? Aşağıda sizlerden gelen yorumlarda aslında neler olduğunu gördük. Rusya ile İngiltere arasında 2015 yılından beri devam eden ciddi bir atışma/kapışma vardı ve ajan krizi ile olay bir sonraki aşamaya geçti. Bundan sonra neler olabilir?

2-Rusya/NATO/İngiltere kapışmasını doğru analiz etmek için eski tweetlerimden bazılarını ekte bilginize sunuyorum. Eski haberlere bakarsa konu sadece bir ajan krizi değil, ajan krizinin bir bahane olduğunu anlayabiliriz.

3-Bugün Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Varna’da bir zirve vardı. Biraz önce basın toplantısı bitti. Anladığımız Türkiye ile AB arasında yeni bir süreç başlıyor. AB, Türkiye’ye yeni bir Zeytin Dalı uzattı ve yeni bir diyalog kapısı açıldı. Türkiye/Rusya işbirliği hedefte

4-Rusya ile İngiltere arasında özellikle Çin merkezli “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” ve Ortadoğu’da kıyasıya bir rekabet/mücadele var. Doğu Roma (Rusya), Batı Roma’yı (Avrupa+ABD) Ortadoğu’da kilitledi. Türkiye burada kilit ülke. Bu nedenle bugün AB Türkiye’ye anlaşalım dedi.

5-Rusya 2016 yılında Rothschild ailesinin (City of London) Rusya’da bankacılık yapmasını ve Soros’un “Açık Toplum” hareketini yasakladı. Yani Rusya Avrupa’nın derin küreselci ailelerinin Rusya’daki faaliyetlerini yasakladı.

6-Rusya, SSCB sonrası yeniden Çarlık Politikasına döndü. Rusya “Avrasyacılık” üzerinden İran ve Türkiye ile Ortodoksluk üzerinden Balkanlar Şangay İşbirliği Örgütü üzerinden Çin ve Hindistan ile bölgesel güç arayışında. Hedefte Ortadoğu, Akdeniz, Balkanlar ve Karadeniz

7-NATO son 3 yıldır İngiliz Sir Halford John Mackinder’in Herathland-Rimland (Kara-Deniz) Teorisi çeçevesinde Doğu Avrupa’dan Rusya’yı kuşatma faaliyetlerinde. Buradaki varsayım Doğu Avrupa’ya – Avrasya’ya hakim olan dünyaya hakim olur.

8-Bu yüzyılın en önemli ticaret projesi Çin merkezli “Bir Kuşak Bir Yol Projesi (Yeni İpek Yolu Projesi) İngiltere ve Rusya içerisindeki Doğu/Batı kanat hanedan/aileler arasında ciddi bir pay kapma mücadelesi var. İngiltere eski Dışişleri Bakanının Rusya için söylediği söz ekte

9-Rusya Lübnan ile görüştü ve Lübnan “Limanlarımız Rus savaş gemilerine açık” açıklamasını yaptı. Arkasından İngiltere Savunma Bakanı Lübnan’a gitti ve “İngiltere’nin güvenliği Lübnan’dan başlar dedi.

10-Rusya Mısır ile Petrol anlaşması yapıyor Rusya Kuzey Irak Bölgesi ile petrol anlaşması yapıyor Rusya Güney Kıbrıs ile Doğu Akdeniz Doğal gazında arama anlaşması Rusya, Libya ile görüşüyor Rusya Türkiye ile “Türk Akımı Boru Hattı” anlaşması Farklı ülkeler ile S400 yani?

11-Rusya, ortadoğu’da İngilizler için hedef olan ülkelere girdi. İngilizler, bu nedenle uzun süredir açıktan Rusya’yı tehdit ediyordu. Rusya bölgede İngilizlerin oyununu kilitledi. Ve İngilizler Ajan Krizi ile sahneye çıktı. AB/ABD ile birlikte Rusya’ya açıktan hücum etti.

12-İngiltere Rusya’yı seçimlerine müdahale etmekle Siber Saldırı ile Ajan krizinde toprak ihlali ile Terör ile vs suçladı. Yani İngiltere, yeni Rus Çar’ı Putin’i frenleme, ablukaya alma peşinde.

13-Trump daha seçilmeden önce Putin ile görüşeceğini ve anlaşabileceğini söylemişti. Seçildi ve ABD Kongresin’de “Rusya’nın seçimlere müdahale ederek Trump’u seçtirdiği soruşturması” başlatıldı ve devam ediyor. Trump’a Rusya soruşturması başlatan akıl “City Of Londra” aklı..

14-Hillary Clinton ABD seçimi sonrası “Bana seçimi Facebook kaybettirdi” demişti. Ve İngiltere’de patlayan “Cambridge Analytica/Facebook” skandalında Hillary’iye seçimi gerçekten Facebook’un kaybettirdiği ortaya çıktı ama bu Rus kaynaklı değil yine ABD’nin kendi içindeki taraflar

15-Cambridge Analytica/Facebook skandalı çok önemli bir konu ve Türkiye’nin 2019 seçiminde de “Yapay Zeka” endeksli müdahilliği görme ihtimalimiz yüksek. Bu konuyu ayrıca analiz edeceğim.

16-Rusya’nın muhaliflerine, çift taraflı ajanlara yönelik “suikast/operasyon” sicili kabarık. İngiltere bunu biliyor ve bu nedenle buradan yüklendi. İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ajan krizinde Rusya’nın rolünün olduğunu düşünüyorum dedi.

17-Ajan krizi Rusya’nın seçiminin hem öncesinde geldi. Putin yüzde 76 ile seçildi, “8 Mart’ta yeni dönem görevine başladı ve Batı koro halinde Rusya’ya, Putin’e diplomatlarını sınır dışı ederek yüklendi.

18-Eski tweetlerde İngiltere/Rusya krizinin adım adım tırmandığını gördük. Yani sahnede görünün ajan krizi ama arka planda Rusya’nın frenlenmesi var. Diplomatlarla başlayan süreç yeni ekonomik yaptırımları getirebilir. Peki, İngiltere Rusya’yı sindirebilir mi?

19-Batı artık kendi arasında birlik değil İngiltere ayrı Almanya (AB) ayrı ABD ayrı Küreselciler daha ayrı bir taraf. Almanya şimdilik evet dese de Rusya’ya karşı ciddi bir ekonomik yaptırıma karşı çıkacaktır. Bu nedenle başarılı olmaları zor

20-City Of London merkezli finansçılar “Bir Kuşak Bir Yol projesi” için Rusya’nın inisiyatifini siyasi, askeri/ekonomik baskı ile sınırlama peşinde. Görünür yüzü Soros olan “Açık Toplumcular” Rusya’nın Federasyon yapısını dağıtıp küçük devletçikler peşinde. Rusya bunun farkında

21-Trump ekibi Suriye’de sıkıştı. Rusya-İran-Türkiye işbirliğini çözmeden Suriye’de istediğini alamaz. Ayrıca Trump, Rusya ile işbirliği ile suçlanıyor. Bu nedenle Trump Rusya’ya karşı ilk kez açıktan suçlamalara başladı ve diplomaları sınır dışı ediyor.

22-Trump eikibi Suriye’de, bölgede istediğini alabilmek için Ya Rusya’yı sindirecek Ya İran’ı çökertecek Ya da Türkiye’yi Rusya ve İran işbirliğinden kopartacak. Bugünkü AB/Türkiye zirvesini bu yönü ile de okumak gerek.

23-Trump’un ilk atadığı danışmanları artık yok. Yeni Dışişleri Bakanı eski CIA başkanı Mike Pompeo ve Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton aşırı İran karşıtı ve Türkiye’ye de iyi bakmıyorlar. Öncelik hedefleri İran.

24-Trump ekibi, İran’ın Irak ve Suriye üzerinden Lüban’a kadar etki alanı olmasını; Öncelikle İsrail’in güvenliği Sonra ise bölgedeki enerji paylaşımı nedeni ile istemiyorlar. Rusya var iken İran’a nasıl saldıracaklar? Rusya’ya İran’dan uzaklaş mesajını nasıl verecekler?

25-Avrupa Birliği bugünkü zirve ile Türkiye ile gerçekten işbirliği mi istiyor? Yoksa Türkiye-Rusya-İran işbirliğini engellemek mi istiyor? Ya da her ikisini mi istiyor? Türkiye bu savaşta her taraf için kilit ülke. Çok dikkatli adım atmalıyız.

26-21.yy’da Dördüncü Sanayi Devrimi Blockchain tabanlı Dijital Dünya Düzeni Bir Kuşak Bir Yol Merkezli ticaret düzeni Küreselcilerin yeni ideolojik/dini düzenine karşı 20.yy’ın Süper Gücü olan ABD’nin 21.yy’da da bu gücü devam ettirme çabası sahnede

27-Dijital Tabanlı “Yeni Dünya Düzeni”ne geçişin sıkıntılarını yaşıyoruz. Küreselciler, Çin’i savaş dışında tutma çabasında ve Trump’a hedef olarak Rusya’yı gösterdi. Trump, Rusya ve bölge ile uğraşırken Çin üzerinden 21.yy dizayn ediliyor. 21.yy dizayncıları kim?

28-21.yy’în dizaynı Küreselciler. 20.yy’ın Kapitalizm düzeni 21.yy’da Küreselcilik ile yer değiştirecek. İngiltere, ABD’yi yanlış hedefe yönlendirerek Çin üzerinden dizayna devam ediyor. Projede kilit ülke = Türkiye. İngiltere ile Türkiye ilişkisi ne durumda?

29-İngiltere/AB/ABD, Türkiye’ye Rusya ile ilişkisi konusunda baskı yapacak. Rusya’yı şiddetle kınamamızı isteyecekler. Ama Türkiye oyunu görüyor, bu konuda dikkatli adım atacaktır.

30-Bu yüzyıldaki mücadeleyi devletler üzerinden okumak eksik kalır. Mücadelenin merkezinde “Bir Kuşak Bir Yol projesi” var. Bu projede İngiliz/Alman derin ailelerinin mücadelesi var ama bazı noktalarda da işbirlikleri var. Burada kaybeden Trump’un şimdilik ABD’si olacaktır.

31-ABD’nin tarafları 1- Trump’un arkasındakiler = Evanjelikler+Siyonistler+Silah Lobisi + Nazi-Irkçılar + Amerikan Milliyetçileri (Büyük Amerikancılar) 2-Obama’nın arkasındakiler: Finans + Teknoloji Lobisi + City of London yani Küreselciler.

32-ABD’de Büyük Amerikancılar Küresellşemeye karşı Çin’e ve diğer ülkelere gümrük vergisi üzerinden yaptırım uyguluyor. 6Kasım 2018’de ABD’de Konrge/Senato seçimi var. Seçime kadar dozu artan gösteriler göreceğiz ve Trump Kongre ve Senato’da büyük ihtimalle çoğunluğu kaybedecek

33-ABD’nin kendi içindeki iktidar mücadelesi İngiliz/Alman derinlerinin Avrupa/ABD/Çin üzerinden iktidar mücadelesi yeni ifşalar ile şiddetlenecek. Siber, finans, istihbarat ifşaları, itibar suikastleri yolda geliyor.

34-Avrupa/ABD’de derin aristokrasi tarihinde ilke kere Küreselcilere iktidarı kaptırma endişesinde. 1290 yılında İngiltere kralı I. Edward Yahudileri İngiltere’den kovmuştu. Ağırlıklı Yahudi kökenli Finansçılar (Küreselciler) Londra’nın göbeğine “City Of London”a bayrak diktiler

35-Putin’in Rusya’dan kovduğu Rothschildler İngiltere (City of London) üzerinden bugün Rusya’ya operasyon çekiyor. Hedefte Rusya’nın birliğinin dağıtılması var.

Putin has Banned Rothschild and His New World Order Banking Cartel Family from Entering Russian Territory

Putin Has Banned Rothschild And His New World Order Banking Cartel Family From Entering Russian Territory

36-Küreselciler, “Bir Kuşak Bir Yol Projesinde” Türkiye’nin kilit ülke olması nedeniyle hem işbirliğinde, hem de ekonomik olarak çökertip Çin üzerinden satın alma peşindeler. Seni seviyoruz gel sana sarılayım diyerek beli kırma çabasındalar.

37-2015 yılı analizlerimde sıkça Batı kendi içinde kapışacak görüşüm vardı. Süreç başladı, bugün Rusya’ya karşı olan birliği korumaları mümkün değil. Rusya sıkıştırmasının arka planının biri de “Avrupa Ordusunun” kurulması. ABD içindeki mücadele bu süreci belirler.

38-21.yy 4.Sanayi Devrimi/Dijital Dünya Düzeni savaşsız kurulmaz. Bir savaş görünüyor ama Nükleer mi, Biyolojik mi, Siber mi yoksa hepsi birden mi olacak göreceğiz. Ama gördüğüm 20.yy’da ABD’ye biçilen rol 21.yy’da Çin’în olacak.

39-ABD/AB/ABD’de Küreselciler ile Kapitalistler arasındaki savaşı Küreselciler kazanır. Kapitalistlerin 21.yy için projeleri yok, 20.yy statükosunu koruma peşindeler. Küreselciler Avrupa’ya da ABD’ye de istedikleri ayarı verecek güçteler.

40-Türkiye “Bir Kuşak Bir Yol Projesinin” arkasındaki “aklı” ve bu aklın 21.yy Projelerini/Dizayn hesaplarını iyi okursa ciddi avantaj elde edebilecek projeleri geliştirebilir. Arkadaki “aklı” okuyamaz ve kendi projemizi geliştiremezsek bir yüz yıl daha kaybederiz.

41-Analiz konusu derin/geniş, burada kesiyorum ama devam edeceğiz birlikte konuya. Vakit ayırıp; okuyan/Retweet-Beğeni yapan, öneri-eleştiri yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Eyvallah Hayırlı Geceler…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *