Gazze Şeridi, 30 Mart’ta büyük yürüyüşe hazırlanıyor

Gazze Şeridi, 30 Mart’ta büyük yürüyüşe hazırlanıyor

Filistinli Milli ve İslami Gruplar Komitesi’ne bağlı Dönüş Yürüyüşü Yüksek Heyeti, önümüzdeki Cuma günü olan başlayacak Büyük Dönüş Yürüyüşü için hazırlıklara başladı. Yürüyüş, Gazze Şeridi ile 1948’de işgal edilen topraklar arasındaki sınır boyunca yapılacak.

Dönüş Yürüyüşü sözcüsü Ahmed Ebu Retime, Quds Press Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yürüyüşün barışçıl olduğunu göstermek ve işgal güçlerinin yürüyüşe katılanları hedef almasını önlemek için sınır bölgesine toprak yığmaya başladık” dedi.

Ebu Retime, sınır boyunca yürüyüşler düzenlenmesi için hazırlıkların sürdüğünü ve çeşitli komitelerin gün boyu arı gibi çalıştığını söyledi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü başlamadan hemen önce medya yoluyla yürüyüşe dikkat çekmek için çalışmalar yapıldığını kaydeden Ebu Retime, Cuma gününden önce sınır boyunca çadırlar kurulacağını açıkladı.

Dönüş Yürüyüşü Yüksek Heyeti geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada 30 Mart’ta, Gazze Şeridi ve 1948’de işgal edilen topraklar arasındaki sınır boyunca Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliğinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yürüyüşe katılacakların sınır bölgelerinde toplanacakları yerlerde arazi tesviyesi çalışmalarının yapıldığı da bildirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *