Facebook, İngiliz gazetelerinde tam sayfa özür ilanı yayınlattı

Facebook, İngiliz gazetelerinde tam sayfa özür ilanı yayınlattı

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica’nın 50 milyon kullanıcıya ilişkin verileri ele geçirmesi nedeniyle İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Observer, Guardian ve Mail on Sunday’e tam sayfa ilan vererek özür diledi.

Zuckerberg’in İngiltere’nin önde gelen gazetelerine verdiği tam sayfa ilanda, “Sizin bilgilerinizi korumak bizim sorumluluğumuz. Eğer bunu yapamıyorsak, verilerinizi hak etmiyoruz demektir” başlığı kullanıldı.

Şarku’l Avsat’ın haberine göre bu özür, İngiliz danışmanlık şirketi Cambridge Analytica’nın yasa dışı yollarla elde ettiği kullanıcı verilerinin, 2016’daki ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın seçilmesine yardımcı olmak için kullanıldığının iddia edilmesinin ardından geldi.

Küçük bir Facebook logosunun da yer aldığı özür ilanının, yaklaşık 50 milyona yakın kullanıcının verilerini sızdıran Facebook’un skandalını ilk duyuran Observer gazetesinde de yer alması dikkat çekti.

Daha önce CNN’de yaptığı özür açıklamasında, bir üniversite araştırmacısı tarafından hazırlanan bir uygulama ile 2014 yılında milyonlarca kullanıcının verilerinin sızdırıldığını belirten Zuckerberg, “Bu büyük bir güvenlik ihlaliydi. O sırada daha fazla çaba göstermediğimiz için özür dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

Şirketin piyasa değeri bir hafta içerisinde 50 milyar dolar kaybederken, sosyal medyada hızla yayılan #deletefacebook (Facebook’u Sil) kampanyasına şirketler de destek çıktı. Commerzbank ve Mozilla, Facebook krizi sonrası reklamlarını durdurduklarını açıkladı.

Ä°lgili resim

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *