Prens Selman: Arabistan’da değişim aşamasındayız

Prens Selman: Arabistan’da değişim aşamasındayız

Veliaht Prensin Amerika gezisi devam ediyor. Washington’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliğinde dün akşam verilen yemekte, Amerikalı siyasetçi ve güvenlik görevlilerine hitap eden Arabistan’ın ABD eski büyükelçisi Prens Bender bin Sultan, konuklara ‘Dostlarım’ diye seslendi.

Washington’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği, dün, Suudi-ABD ortaklığının ilk akşam yemeğinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı ağırladı.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, törene katılan üst düzey ABD’li siyasetçiler ve güvenlik görevlilerine yaptığı konuşmada Veliaht Prens Muhammed bin Selman şu ifadeleri kullandı: “Biz Suudi Arabistan’da bir değişim aşamasını yaşıyoruz. Ortaklarımızla birlikte çalışmak istediğimiz fırsatları yakalama aşamasındayız.”

Veliaht Prens, Suudi-ABD ilişkilerinin uzun yıllar boyunca genişletildiğini, güven ve stratejik ortaklık üzerine inşa edildiğini vurguladı.

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz, “Ortaklığımız güç, barış, istikrar ve ekonomik gelişim açısından hayırlıdır” şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan’ın eski ABD Büyükelçisi Prens Bender bin Sultan ise ABD-Suudi ilişkilerinin derinliğini vurguladığı konuşmasında, “Konuşmama baylar, bayanlar diye başlamayacağım. Aksine ‘Dostlarım’ diye başlayacağım. Çünkü öyleyiz” ifadelerini kullandı. Prens Bender bin Sultan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tarihten, nefret ve ırkçılığın ortadan kaldırılması için çalışmayı, barış ve pozitifliği sürdürmeyi öğrenmemiz gerek.”

Riyad ile Washington arasındaki 80 yıllık seçkin ortaklığın ardından gelen törene ‘Birlikte Kazanmak’ adı verildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *