İngiliz Daily Mail gazetesinden ‘Satılık Prens’ haberi

İngiliz Daily Mail gazetesinden ‘Satılık Prens’ haberi

İngiliz Daily Mail gazetesi, ‘Satılık Prens’ ismini verdiği Prens Charles ile ilgili sürmanşetten verdiği haberinde, şu an Fransa’da sığınmacı olarak bulunan Cem Uzan’ın da Prens Charles’ın yanına oturabilmek ve fotoğraf çektirebilmek için yüklü bir bağış yaptığını öne sürdü.

2009’da, Türkiye’yi terk ederek gittiği Fransa’da siyasi sığınmacı olarak yaşayan Cem Uzan; yıllar sonra bir magazin haberiyle yeniden İngiliz basınına haber oldu. NTV’nin aktardığına göre, İngiliz Daily Mail gazetesi, 2000 yılında Prens Charles ile Uzan’ların birlikte göründüğü bir fotoğrafı da haberinde paylaştı.

Gazete, Prens Charles’ın para karşılığı dünyanın çeşitli ülkelerinden milyarderlerle çektirdiği fotoğrafları gündeme taşırken haberin öznesi “Türk milyoner” başlığı ile Cem Uzan oldu… Haberde Cem Uzan’ın o dönemki eşi Alara Koçibey ile birlikte, Prens Charles ve eşi Camillia ile yemekte yan yana oturabilmek sonra da birlikte fotoğraf çektirebilmek için kraliyet vakıflarına 200 bin sterlin (bugünkü kurla yaklaşık 1,1 milyon lira) bağış yaptığı iddia edildi.

Daily Mail’in haberinde, 2000 yılının Haziran ayındaki yemeğe katılan Cem Uzan’ın 200 bin sterlin ödediği bu davet ve sonrasındaki fotoğraftan memnun kaldığı da belirtildi.

Charles’ın milyonerlerden fotoğraf çekimi için bağış alması ‘Satılık Prens’ başlığı ile verildi…

‘Satılık prens’ başlığıyla verilen haberde, Uzan’ın yaptığı bağışla, eşinin yemekte Prens Charles’ın yanındaki koltuğa oturmasını güvence altına aldığına dikkat çekildi.

Uzan’ın hareketini ‘iyi planlanmış uzun süreli bir kampanya’ olarak değerlendiren gazete, Uzan’ın ödeme ve fotoğraf için PR danışmanlık şirketi Bell Pottinger ile çalıştığı belirtildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *