Adalet Bakanlığı raporu: ‘Bağımlılık yapan maddeler mekruh değil haram diye nitelendirilsin’

Adalet Bakanlığı raporu: ‘Bağımlılık yapan maddeler mekruh değil haram diye nitelendirilsin’

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ‘madde bağımlılığı’ ile ilgili rapor, Meclis komisyonuna sunuldu. Raporda, Cuma hutbelerinin koruma, önleme programı olarak şekillendirilmesi istendi.

Milliyet gazetesinin aktardığına göre, ‘Suçun Önlenmesi Çalıştayı’nda tespit edilen sorunların ve önerilerin yer aldığı raporda şöyle denildi:

“Çalıştayda uyuşturucu ve suç bağlantısı ele alındığında, dinsel bakış açısının çocuğa değil aileye yönelik olması gerektiği ve cuma hutbelerinin koruma, önleme programı olarak şekillendirilmesinin önemli olduğu vurgulanmıştır. Din alimleri tarafından bağımlılık yapan maddeler için ‘mekruh’ değil ‘haram’ nitelemesinin kullanılmasının önemli olacağı düşünülmüştür.”

Raporda, metruk binaların bağımlılık yapan madde kullanımını kolaylaştırıcı rol oynadığına da dikkat çekildi:

“Kamu kurumlarının, özellikle belediyelerin bu tür alanların ıslahı, ortadan kaldırılması ve denetimi konularında daha özenli olmaları gerektiği değerlendirilmiştir. Ayrıca uyuşturucu ile mücadelede üniversite gençliğine farkındalık ve bilgilendirme konusunda ödevler verilmesi; ALES, KPSS, YDS, AÖF sınavlarında uyuşturucu bağımlılığına dair soruların yer alması; gençliğe yönelik bilgilendirmede terör ve uyuşturucu bağlantısının vurgulanması ifade edilmiştir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *