Trump, İngiltere’ye destek verdi: “Olayın arkasında muhtemelen Rusya var”

Trump, İngiltere’ye destek verdi: “Olayın arkasında muhtemelen Rusya var”

İngiltere’de yaşayan eski Rus ajanı Sergei Skripal ve kızının zehirlenmesinin ardından Avrupa ve Amerikalı liderler olayın sorumlusu olarak Rusya’yı hedef gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump İngiltere Başbakanı Theresa May ile diyalog halinde olduklarını belirterek, zehirlenme vakasının arkasında muhtemelen Rusya’nın olduğunu söyledi.

Euronews’ün haberine göre Trump ‘saldırıların arkasında sizce Putin mi var’ sorusu üzerine şöyle cevap verdi: “Öyle gözüküyor. Başbakanla konuştum. Diyalog sürecimiz devam ediyor. Üzüntü verici bir durum. Sanırım bu işin arkasında Ruslar var. Hiçbir zaman yaşanmaması gereken bir olay. Biz de diğerleri gibi bu işi çok ciddiye alıyoruz.”

Rusya: İngiltere’ye karşılık vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise olaya sert tepki göstererek İngiltere’nin yaptırımlarına yakın bir zamanda karşılık vereceklerini söyledi: “Öncelikle bu hikaye, İngiltere hükümetinin ne kadar umutsuz olduğunun bir göstergesi… Özellikle de Avrupa Birliği’nden çıkış sürecinde kendi halkına vadettikleri şeyleri yerine getiremedikleri bir durumda… Ancak bu duruma elbette en kısa zamanda karşılık vereceğiz. Size bunu garanti ediyorum.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de istihbarat birimi amirlerinin de katılımıyla güvenlik konseyini acil bir şekilde toplayarak durumu değerlendirdi. Moskova yönetimi kendilerine yöneltilen tüm suçlamaları en başından beri inkar etmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *