İsrail Gazze’nin doğu kısımlarını top ateşine tuttu

İsrail Gazze’nin doğu kısımlarını top ateşine tuttu

Sınır bölgesinde patlama meydana geldiğini iddia eden ​İşgal ordusu, Gazze kentinin doğusuna dokuz top atışı yaptı ​

Gazze kentinin doğu sınırlarında konuşlanan işgal güçleri, dün sabah (15 Mart Perşembe) Gazze Şeridi’nin doğusundaki Filistin hedeflerine doğru top atışı yaptı.

Yerel kaynaklar, Eş-Şucaiyye Mahallesi’nin doğusunda bulunan işgal topçusunun Gazze kentinin doğusundaki Et-Taga bölgesi yakınlarında yer alan tarım arazilerine ve direnişe ait gözetleme noktalarına saldırı düzenledi.

Kaynaklar, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin doğusunda işgal güçlerinin direnişe ait bir alana da saldırı düzenlediğini bildirdi. İşgal ordusu topçusunun Gazze kentinin doğusundaki Şehitler Mezarlığı yakınlarında bilinmeyen bir hedefe dokuz top atışı yaptığı ve işgal ordusu tanklarının söz konusu bölgeye atış yapmaya devam ettiği kaydedildi. Yoğun top atışı nedeniyle ambulansların bölgeye ulaşamadığı ifade edildi.

İşgal ordusu, saldırıların Gazze kentinin kuzeyinde sınır bölgesindeki büyük bir patlamaya misilleme olduğunu ve işgal güçlerinin bölgeden geçişi sırasında dört patlayıcının infilak ettiğini iddia etti.

Patlamaların sınır bölgesinde maddi hasara yol açtığı fakat işgalcilerden ölen ya da yaralanan olmadığı öne sürüldü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *