Erdoğan: İşimiz bitmedikçe Afrin’den çıkmayacağız

Erdoğan: İşimiz bitmedikçe Afrin’den çıkmayacağız

“Genişlemeden Sorumlu Bayan var bir tane, o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız, bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Liseliler Destanı Yazıyor” şiir ve kompozisyon yarışmasının, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan Avrupa Parlamentosunun oylayacağı “Suriye’de son durum” başlıklı tasarıya ilişkin sert tepki gösterdi.

Türkiye şamar oğlanı değildir!

“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarına verilen destek, milletimizin gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan asla geri durmayacağının da işaretidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlen Afrin’de terör örgütlerine karşı verilen mücadelede 3 bin 525 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bugün ekranları başında bizi izleyen milletime de sesleniyorum, hiç endişe etmesinler. Avrupa Parlamentosunda Afrin’le alakalı olarak bizim oradaki harekâtı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden Sorumlu Bayan var bir tane, o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız, bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir, kendi iradesini kullanabilen bir ülkedir. Dolayısıyla orada işimiz bitecek. 3,5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde şu anda misafir ediliyor. Ey Avrupa Parlamentosu, sen burada benden hangi yükü aldın da kalkıp şimdi bunu söylüyorsun? Türkiye’ye Avrupa Parlamentosunun söyleyebileceği hiçbir söz yoktur ve bu sözlerin hepsi de bizim bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar, zira biz geleceğine güvenle bakan bir Türkiye’yiz.”

Balkan Savaşlarında, Çanakkale’de, Kafkasya Harekâtında, Kut’ül Amare’de ortaya çıkan ruhun, bu millete Kurtuluş Savaşını kazanma imkânı verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de, 15 Temmuz’la ve sınır ötesi harekâtlarımızla büyüyen, olgunlaşan bir nesle teslim edeceğimiz 2053 vizyonumuzun, 2071 vizyonumuzun başarıya ulaşacağının, elhamdülillah gönül huzuru içindeyiz” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *