“Nasıl bir ülkede yaşıyoruz Allah’ım? Nasıl biz bu hale geldik?”

“Nasıl bir ülkede yaşıyoruz Allah’ım? Nasıl biz bu hale geldik?”

İran’daki uçak kazası sonrası Sosyal Medya’ya isyan!

Bu isyanın sahibi bu defa Habertürk yazarı Sevilay Yılman. İran’daki kazada hayatını kaybeden insanlarla ilgili sosyal medyada karşılaştığı yorumlara inanamadığını belirten Yılman, birilerinin hınç ve öfkeyle aklına geleni yazdığını söyledi ve “Nasıl biz bu hale geldik?” sorusunu tekrar seslendirdi. Nasıl bu noktaya gelindiği belli olmakla birlikte, işitmek istemeyen kulaklar aynı soruyu tekrar tekrar sormaya devam ediyor.

İşte Yılman’ın yazısının o bölümü:

ZATEN biliyorduk ülke olarak siyah ile beyaz ayrımının nasıl olduğunu yansıtacak derecede kutuplaştığımızı ama bu son uçak kazası vesilesiyle gördük ki artık ortak değerlerimizi de tamamen yitirmişiz. Şundan eminim ki, her ne olursa olsun, yani birbirimizden ölesiye nefret etsek, birbirimize tahammülde son noktada olsak bile ansızın gelen bir acı haber, yaşanan ölüm ya da ölümler karşısındaki o ağır, vicdanlı, merhametli duruşumuz yok artık!

Toplum olarak o kadar ayrışmış ve öyle savrulmuşuz ki, ölüm karşısında bile; “bizler ve ötekiler” ayrımını çok rahat dile getirebiliyoruz… Neden böyle diyorum, anlatayım…

Bildiğiniz gibi çok acı, çok trajik bir kaza yaşandı pazar akşamı. Ben de bu korkunç kazadan tüm Türkiye gibi www.haberturk.com’un son dakika mesajı sayesinde haberdar oldum. Ve kısa bir süre geçtikten sonra aktarılan ayrıntıları takip etmek için girdiğim sosyal medyada, kazada hayatını kaybeden insanlarla ilgili karşılaştığım yorumlara ise inanamadım.

Düşünün… İçindeki 11 gencecik kadını İstanbul’a getiren özel jet, İran’da dağa çakılmış… Ve o 11 insanın anasının, babasının, eşlerinin, çocuklarının, kardeşlerinin, bütün sevenlerinin yüreğine ateşler düşmüş, ama birileri neyin hıncı ve öfkesiyle bilmiyorum, sosyal medyada aklına geleni yazıyor.

Neden? Çünkü efendim düşen jetteki o insanlar, aralarında hepi topu 1 ay sonra evlenecek olan arkadaşlarının kına gecesi de diyebileceğimiz bekârlığına veda partisi için gittikleri Birleşik Arap Emirlikleri’nden dönüyorlarmış. İnanamadım yapılan yorumlara.

O yorumlara baktıkça kendi kendime, “Nasıl bir ülkede yaşıyoruz Allah’ım? Nasıl biz bu hale geldik?” demekten nevrim döndü. İşin garibi bu tür yorumları yapanlar, tek bir görüşten insanlar falan da değil. Bu akıllara ziyan yorumları yapanların profillerine göz attığımda kiminin Müslüman muhafazakâr, dindar kiminin ise her fırsatta, “Önce insan”diye bağıran sosyalistler olduğunu gördüm.

O acımasız, alçakça bulduğum yorumları buraya taşıyıp bir de ben ekmeklerine yağ sürmeyeceğim ama gerçekten çok üzüldüm. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin diyorum. Ailelerine sabır diliyorum, ama bu vesileyle de bu toplumun ayrışmasında, ülke insanının merhamet denilen o ortak değeri bile kaybetmesine sebep olanlara seslenmek istiyorum: “Haberiniz olsun… Biz biz değiliz artık!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *