Fakıbaba: Gıda ithalatımız ihtiyaçtan değil genelde ‘siyasi’ nedenlerle

Fakıbaba: Gıda ithalatımız ihtiyaçtan değil genelde ‘siyasi’ nedenlerle

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, yurtdışından yapılan ithalatın genellikle ihtiyaçtan değil siyasi nedenlerden kaynaklandığını söyledi. Fakıbaba “Ülkeler bazen siyasi olarak birbirleri ile alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakın Fakıbaba, Rusya’dan et, süt ve deniz ürünleri ithalatına ilişkin bir ihtiyaç olmadığını belirterek: “Süt ile ilgili olarak süt fazlalığımız var. İthalat olacak mı şu anda bilmiyorum. Ülkeler bazen siyasi olarak birbirleri ile alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar”

Fakıbaba, “Türkiye’nin çok büyük et ihtiyacından değil de genelde siyasi olarak ihracat yaptığınız ülkelerden ithalat da yapmak zorunda olduğunuz için bazı kalemlerde ister istemez böyle şeyler gündeme gelebiliyor. İthal edilecek bile olsa büyük seviyelerde değil küçük seviyelerde olur” dedi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Rus haber ajanslarından birine verdiği demeçte “Türkiye’nin, Rus kırmızı et, süt ve deniz ürünlerinin kendi pazarına girmesine ilişkin kararı en yakın zamanda almasını bekliyoruz” demişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *