İhsan Şenocak: İslam değil zihinler yenilenmeli

İhsan Şenocak: İslam değil zihinler yenilenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14-15 asır öncesinin hükümleri ile yönetemezsin, İslam güncellenmeli sözleri üzerine ilahiyatçı İhsan Şenocak çarenin İslam’a muhatap zihinlerdeki yenilenme olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yankı uyandıran İslam güncellenmeli sözleri üzerine, hakkında daha önce soruşturma açılmış ve açığa alınmış İhsan Şenocak twitter hesabından açıklama yaptı.

İhsan Şenocak’ın mesajı şöyle:

“Problem İslamda olmadığına, bilakis İslamın yaşanmamasından kaynaklandığına göre çare İslamın değil, İslama muhatap zihinlerin yenilenmesidir.

Mevzuyu şu ifadelerle klişelendiren Üstad Necip Fazıl’a selam olsun;

İslam bir güneştir. Güneş yenilenmez.Güneşe bakan gözler yenilenir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

  • mbozac
    9 Mart 2018, 13:01

    ‘kendisiyle yanlış kastedilen doğru söz!’… şenocak ve benzerleri gölge etmesinler ihsan istemez!

    REPLY
  • Mesut
    9 Mart 2018, 12:47

    İslam, Hz. Peygamber a.s’ın da muhattap olduğu, Kur’an-ı Kerim’i temel rehber edinen ve uygulayış bazından yine, Hz. Peygamber a.s’ın ondan çıkardığı hükümler ve hikmetler neticesinde kabul görüldüğü nispetle, tüm zamanlara ve mekanlara yönelik ilahi mesajını/misyonunu taşımaktadır. Böyle bir İslam anlayışı, ancak bir güneş olarak telakki edilebilir. Ancak, haberin içeriğindeki Zat’ın böyle bir İslam anlayışına sahip olduğu kanaatinde değilim. Zira, kendisi, Hadis kitaplarını hurafeleriyle birlikte kabul etmektedir. Dolayısıyla, Hz. Peygamber a.s’ın , İslama ekleme ve çıkarma yapma misyonu olduğunu kabul etmektedir. Böyle bir zihin asla İslami bir misyona hizmet edemez.

    REPLY