Muhammed bin Selman ile Sisi arasında anlaşmalar imzalandı

Muhammed bin Selman ile Sisi arasında anlaşmalar imzalandı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdulaziz, dün akşam Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya gelerek, iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzaladı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Mısır’da bazı anlaşmalara imza attılar. Şarku’l Avsat’ın Suudi Arabistan Basın Ajansı’na dayanarak aktardığına göre, anlaşmalar şunlardan oluşuyor:

  • Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanı Abdurrahman bin Abdulmuhsin el-Fadli ve Mısır Çevre Bakanı Halid Muhammed Fahmy tarafından imzalanan, Mısır Çevre Bakanlığı ile Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanlığı arasında çevreyi koruma ve kirliliği azaltma alanında işbirliği anlaşması.
  • Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanı Dr. Sahar Nasr ve Suudi Arabistan Devlet Bakanı Dr. Essam Bin Said tarafından imzalanan, Suudi Arabistan-Mısır Yatırım Fonu’nun kurulması için Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve Mısır arasında yapılan sözleşmenin değiştirilmesine ek olarak, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve Mısır Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı arasında Suudi Arabistan-Mısır Yatırım Fonu’nun aktivasyonu için bir mutabakat imzalandı.
  • Mısır Yatırım ve Serbest Bölge Genel Müdürlüğü ve Suudi Arabistan Genel Yatırım İdaresi arasında, iki ülke arasındaki yatırımın teşvik edilmesi için ortak işbirliği programı da imzalandı.

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve beraberindeki heyetin onuruna bir akşam yemeği resepsiyonu düzenledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *