Özelleştirme İdaresi açıkladı: Satış süreci devam ediyor

Özelleştirme İdaresi açıkladı: Satış süreci devam ediyor

Özelleştirme idaresi tarafından Türkşeker’e Ait Bazı Fabrikaların Özelleştirilmesi Hakkında Açıklama yapıldı. 

Açıklamada satış sürecinin devam ettiği, satışların teker teker yapılacağı ve her aşamada kamuoyu bilgilendirilerek şeffaf bir şekilde sürecin yürütüleceği bildirildi. Yapılan açıklama şöyle:

Dün ve bugün bazı basın yayın organlarında “Turhal Şeker Fabrikası’nın blok satıştan çıkarıldığı” şeklinde haberler yer almıştır.

Bilindiği üzere, aşağıda yer alan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’ye (Türkşeker) ait 14 fabrikanın;

1-    Afyon
2-    Alpullu
3-    Bor
4-    Burdur
5-    Çorum
6-    Elbistan
7-    Erzincan
8-    Erzurum
9-    Ilgın
10-  Kastamonu
11-  Kırşehir
12-  Muş
13-  Turhal
14-  Yozgat

Her birinin ayrı ayrı özelleştirilmesi amacıyla ihaleye çıkılmış olup, Turhal Şeker Fabrikası da dahil olmak üzere özelleştirme sürecimiz devam etmektedir. Özelleştirme modelimiz birden çok fabrikanın blok olarak satılması üzerine tasarlanmamış olması dolayısıyla İhale ilanında olan herhangi bir fabrikanın blok satıştan ve/veya özelleştirme sürecinden çıkartılması söz konusu değildir.

Bu vesileyle bir kez daha belirtmek isteriz ki; özelleştirme çalışmalarını yürüttüğümüz bu süreçte söz konusu fabrikalarda çalışanların ve pancar ekimi yapan çiftçilerin korunması ile fabrikalarda üretimin devamlılığı temel ilke olarak ele alınmış ve bu konularda ihale belgelerinde aşağıda yer alan önemli düzenlemeler yapılmıştır.

İhale süreçleri tamamen her aşamasında kamuoyunu bilgilendirilerek şeffaf bir şekilde yürütülecek ve nihai aşamada özelleştirme ihaleleri tüm teklif verenlerin katılımı ile kamuoyuna açık bir şekilde sonuçlandırılacaktır.

Şeker Fabrikalarının özelleştirme ihalelerine katılımın arttırılması ve rekabetin tesis edilebilmesi amacıyla; yerel yatırımcılar, kooperatifler ve diğer paydaşların tek tek veya bir araya gelerek teklif verebilmelerini teminen ihaleye katılım için geçici teminatların düşük seviyede tutulması da dahil olmak üzere ihale belgelerinde kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *