Bankalar kâr etmiyor, sömürüyor!

Bankalar kâr etmiyor, sömürüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yüksek faiz ile yatırımı teşvik edemeyiz, istihdamı arttıramayız. Bakıyorsunuz bir banka 2,7 milyar kar ettiğinden söz ediyor. Halbuki kar dedikleri, faiz sayesinde yaptıkları sömürüden ibaret”

Afrika gezisine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal’in başkenti Dakar’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Faizle ilgili gelen bir soruya cevabında bankaların kar etmediğini sömürdüklerini söyledi.

BANKALARIN KALKINMA DİYE BİR DERTLERİ YOK

Yeni Şafak gazetesinin aktardığına göre, kendisine yöneltilen “Kredi faizlerinin yüksekliği konusunda sık sık uyarılar yapıyorsunuz. Kredi faizlerinin düşmesi için bankaları yönlendirici adım atılması söz konusu mu? Neler yapılabilir?” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

Faiz meselesinde devlet bankaları ve danışmanlarımla bir çalışma yaptık. O çalışmanın ardından Sayın Başbakan da bir çalışma yaptı ve arkadaşlarımıza bir süre verdi. Onlar bir çalışma yapacaklar. Akabinde de benim başkanlığımda bu konuyu müzakare etmek üzere tekrar bir araya geleceğiz. Çünkü faiz meselesinde tabii bazı arkadaşlarımızla tam anlamıyla uyumlu da sayılmayız.

Ama faiz konusuna çözüm de bulmamız lazım. Yüksek faiz uygulaması ile ülkemizde yatırımı teşvik edemeyiz, yatırımı teşvik edemediğimiz zaman da istihdamı artıramayız. En büyük sıkıntı buradan geliyor. Bakıyorsunuz bir banka 2,7 milyar kar ettiğinden söz ediyor. Öbürü şu kadar kar ettim diyor. Halbuki kar dedikleri, faiz sayesinde yaptıkları sömürüden ibaret. Hiç birisi, ‘Biz yatırımcıyı teşvik edelim de sürümden kazanalım’ derdinde değil. Bu ülkede yatırıma destekte elimizdeki bu imkanları onlarla paylaşmak suretiyle ülkenin kalkınmasına yardımcı olalım diye de bir dertleri yok. Bu finans sektörü böyle bir sektör. Onun için şu anda arkadaşlarımız bu çalışmalarını yapıyorlar, bu çalışmadan sonra kendileri ile bir araya tekrar geleceğiz ve kararımızı alacağız.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *