Fransa’da aşırı sağcı Le Pen gözaltına alındı

Fransa’da aşırı sağcı Le Pen gözaltına alındı

Fransa’da aşırı sağcı lider Marine Le Pen DAEŞ’in şiddet görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşmasından dolayı gözaltına alındı. Başka bir ülkede olsa bana madalya verilirdi dedi.

Fransa’da aşırı sağcı lideri Marine Le Pen’e yargı yolu açıldı. Ulusal Cephe Partisi lideri Twitter’da paylaştığı DAEŞ’e ait şiddet görüntüleri nedeniyle gözaltına alındı.

Euronews’ün haberine göre, hakim karşısına çıkacak politikacının suçlu bulunması halinde 3 yıl hapis ve 75 bin Euro para cezasına çarptırılması söz konusu.

Ulusal Cephe Partisi lideri ise “DAECH’in korkunçluğunu gözler önüne serdim diye göz altına alınıyorum, başka bir ülkede olsa bana madalya verilirdi.” diyerek karara sert tepki gösterdi.

Le Pen, Aralık 2015’te DAEŞ’e ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak büyük bir tepki çekmişti. Bu görüntüler arasında Amerikalı gazeteci James Folley’nin kafasının kesildiği fotoğraflar da bulunuyordu. Gazetecinin ailesinin şikayeti üzerine politikacı hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Fotoğrafların ardından Avrupa Parlamentosu 2017 yılının Mart ayında, Fransa Meclisi ise aynı yılın Kasım ayında Le Pen’in dokunulmazlık hakkını kaldırmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *