İttifak’a Saadet Partisi’ni dahil etme çalışmaları devam ediyor

İttifak’a Saadet Partisi’ni dahil etme çalışmaları devam ediyor

Saadet Partisi ile görüşmeniz oldu mu sorusuna Erdoğan, “Ben görüşmeyi yaptım, hatta Sayın Şentop’u da tekrar gönderdim. Ama oradan henüz maalesef bir ses çıkmadı.” diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi’yle ittifak konusunda kapının kapanmadığını belirtip “Önümüzde daha vakit var. Muhataplarımızdan karşılık gelmesi halinde onu da değerlendiririz. Biz bütünleşelim istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’yi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Cezayir’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi’yle ittifak konusunda kapının kapanıp kapanmadığıyla ilgili soruya “Hayır bizim açımızdan kapanmış değil, yasal olarak kapanmadığı ana kadar” cevabını verdi.

İşte Erdoğan’ın ittifak düzenlemesiyle ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar:

İTTİFAK FİİLEN BAŞLAMIŞ DURUMDA

Seçim ittifakına yönelik AK Parti’nin önerisi TBMM alt komisyonunda. Önceki gün CHP, İP ve Saadet ile ittifak olabileceğini söyledi. Bu durumu CHP’nin hala eski sistemin devamını istiyor olarak mı yorumlayacaksınız? Sayın Devlet Bahçeli de bu gelişmeler üzerine ‘Cümbüş ittifakı kurun’ dedi.

Bizim her şeyimiz açık. Gizli saklı adımımız yok. Şu an itibarıyle cumhurun ittifakı diyerek, MHP ile Sayın Bahçeli ile ikili görüşmelerimiz oldu. Komisyonlarımızı oluşturduk, çalışmalarımızı yaptık, akabinde de nihani kararı verdik. Meclis alt komisyonuna kadar bitmiş oluyor. Diğerlerinin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız. Bizimle beraber Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) de yürümesi söz konusu. Çok açık ve net onlarla konuştuk. Onların sütunda yer almaktan çok partimizin listeleri içinde yer alma durumları olabilir. Sayın Destici ile de konuştuk. Ayrıca aramızda görüşme imkanımız var. Bütün derdimiz cumhurun ittifakını gerçekleştirmektir. İP’miş şuymuş buymuş falan bunların milli, yerli diye bir derdi yok. Biz bu ülkenin dertleriyle hemdert olan, ülkenin değerlerini benimseyen insanlarla cumhurun ittifakını kuruyoruz. Bunu başaracağız inşallah. Şu ana kadar gayet uyumluyuz. Gittiğimiz her yerde sağ olsun, belediye MHP’deyse belediye başkanları, il başkanları bizi karşılamaya geliyor. Aynı şeyi bizim teşkilatımız da yapıyor: Sayın Bahçeli’yi gittiği illerde aynı şekilde bizim teşkilatımız da karşılıyor. Cumhurun ittifakını aramızda bizler fiili olarak uygulamaya başlamış durumdayız. Tabandaki bu bütünleşme, bu birleşme, mart ve kasıma kadar açıkça görülsün istiyoruz.

BİZ BÜTÜNLEŞELİM İSTİYORUZ

Saadet Partisi ile görüşmeniz oldu, süreç nihayete erdi diyebilir miyiz?

Ben görüşmeyi yaptım, hatta Sayın Şentop’u da tekrar gönderdim. Ama oradan henüz maalesef bir ses çıkmadı. Önümüzde daha vakit var. Muhataplarımızdan karşılık gelmesi halinde onu da değerlendiririz. Biz bütünleşelim istiyoruz.

Kapı kapanmadı değil mi?

Hayır bizim açımızdan kapanmış değil, yasal olarak kapanmadığı ana kadar.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *