Türkiye ve Cezayir arasında imzalanan anlaşmalar

Türkiye ve Cezayir arasında imzalanan anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cezayir Başbakanı Ouyahia’yı kabulünün ardından, Sheraton Otel’de iki ülke arasında birçok anlaşmanın imzalandığı bir tören düzenlendi. En önemli anlaşma enerji alanında.

Törende, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Cezayir Dışişleri Bakanlığı Diplomatik ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Arasında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cezayir Dışişleri Bakanı Abdelkader Messahel imza attı.

İki Ülke Hükümetleri Arasında Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı’na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Cezayir Tarım, Kırsal Kalkınma ve Balıkçılık Bakanı Aldelkader Bouazgui imza koydu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Cezayir Kültür Bakanı Azzedine Mihoubi tarafından, İki Ülke Hükümetleri Arasında Ortak Kültürel Mirasın Değerlendirilmesi İçin İşbirliği Protokolü imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı Arasında Turizm Alanında İşbirliği Programı, Kurtulmuş ile Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanı Hassen Mermouri tarafından imza altına alındı.

BOTAŞ ve SONATRACH Arasında Hidrokarbon Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ve SONATRACH Genel Müdürü Abdelmoumen Ould Kaddour tarafından imzalandı.

Rönesans Holding ve Bayergan ile SONATRACH Arasında Hidrokarbon Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı’na, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile SONATRACH Genel Müdürü Kaddour imza koydu. Anlaşmaya göre Adana’da Yumurtalık Serbest Bölgesinde 1 Milyar dolarlık petro-kimya tesisi yatırımı yapılacak.

Yunus Emre Enstitüsü ile Setif-2 Üniversitesi Arasında Türkoloji Projesi İşbirliği Protokolü de Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş ile Cezayir Üniversiteler Arası İşbirliği ve Değişim Direktörü Arezki Saidani tarafından imzalandı.

TRT Haber

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *