Mısır Güvenlik Heyeti Gazze’de

Mısır Güvenlik Heyeti Gazze’de

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar, konuk Mısır güvenlik heyetiyle bir araya gelerek uzlaşının uygulanması ve Gazze Şeridi’nde yaşanan krizleri görüştü.

Görüşmede Es-Sinvar’ın uzlaşının gerçekleşmesi ve Mısır güvenlik heyetinin görevini kolaylaştırma konusunda Hamas’ın istekli olduğunu, uzlaşı yolundaki engelleri kaldıracağını söylediği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Yahya Es-Sinvar’ın Mısır güvenlik heyetiyle yaptığı görüşmeye Gazze Emniyet Genel Müdürü Tevfik Ebu Naim’in de katıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Gazze kentinde dün akşam gerçekleşen görüşmenin yaklaşık üç saat sürdüğünü bildirdi.

Mısır heyetinin görüşmede uzlaşı çabalarını ve anlaşmanın uygulanmasını takip etmeye devam edeceklerini belirttiği kaydedildi.

Pazar günü Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaşan Mısır güvenlik heyetinde General Samih Nebil, Ramallah’taki Mısır Başkonsolosu Halid Sami ve General Abdulhadi Ferec yer alıyor.

Heyeti Gazze Şeridi’ne girişinde Gazze Emniyet Genel Müdürü Tevfik Ebu Naim ile İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Gazi Hamed karşıladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *