Yüzbinler çaresiz! Doğu Guta’ya ölüm yağıyor!

Yüzbinler çaresiz! Doğu Guta’ya ölüm yağıyor!

Suriye’de, Rejim güçlerinin ablukası altındaki Doğu Guta’da insani dram her dakika büyüyor. Son bombardımanlarda 1121 kişi hayatını kaybetti.

Suriye’de Şam’ın doğusundaki bazı ilçe ve beldeleri içeren 104 kilometrekarelik Doğu Guta’da bir insanlık felaketi yaşanıyor.
Esed rejimi yıllardır abluka altında tuttuğu bölgede masum çocuk, erkek ve kadınları gözünü kırpmadan katlediyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) kan donduran Doğu Guta raporunu açıkladı.

14 Kasım 2017- 24 Şubat 2018 tarihlerini kapsayan 103 günde rejim güçlerinin abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava ve kara saldırılarında 1121 kişi hayatını kaybetti.

BMGK’nin ateşkes kararına rağmen 4kişi daha öldü

Rejim güçleri ve destekçileri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Suriye’de bir ay “insani ateşkes” kararına karşın Doğu Guta’daki sivil yerleşimlere saldırılarını sürdürüyor.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, sabah saatlerinde itibaren Doğu Guta’nın Merc, Haresta, Şifoniye, Duma, Kefer Batna, Hammuriye, Sakba, Beyt Sava ve Arbin’deki sivil yerleşimlere hava ve kara saldırıları düzenlendi.

Yüzbinler çaresiz

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta’da yaklaşık 400 bin kişi yaşıyor. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında “Gerginliği Azaltma Bölgesi” ilan edilmesine rağmen Rusya’nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını sıkılaştırıp, son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi.

(TRT Haber)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *