Fas Başbakanı: İşgal Yok Oluncaya Kadar Filistin Halkına Destek Vereceğiz ​

Fas Başbakanı: İşgal Yok Oluncaya Kadar Filistin Halkına Destek Vereceğiz ​

Fas Başbakanı Sadeddin El-Usmani, Filistin özgürleşip işgal de yok oluncaya kadar Filistin halkına yapılacak her türlü sosyal ve enformatik girişimi desteklemenin ülkesinin resmi tutumu olduğunu söyledi.

Fas Ulusal Basın Sendikası ile merkezi Beyrut’ta bulunan Uluslararası Filistin Bilgi ve İletişim Forumu’nun  “Arap Basınında Filistin Davası” başlığı altında düzenlediği iki günlük sempozyumda konuşan Başbakan El-Usmani, “Üzülerek belirtelim ki resmi sistemler bugün büyük zorluklarla karşı karşıyalar. Fas ve Filistin bir parçadır. İnsanların durumu ve konumu ne olursa olsun Filistin’e yönelik tutum bir olmalıdır” dedi.

Halk direnişini sürdürmenin mümkün olduğunu hatırlatan El-Usmani, savaşın sadece siyasi boyuta sahip olmadığını, bunun düşünce ve enformasyon yönünün de olduğunu, dolayısıyla bu savaşı profesyonel bir şekilde yürütmek gerektiğini ifade etti.

Fas Ulusal Gazeteciler Sendikası Başkanı Abdullah El-Bakkali ise yaptığı konuşmada Filistin davasının öne çıkan bazı sorunlar yüzünden gerilere itildiğini belirterek (işgal rejimine yapılan ziyaretleri ima ederek), bazı çevrelerin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirerek Filistin davasında delik açmaya çalıştığını kaydetti.

Dün (22 Şubat Perşembe) başlayan sempozyum iki gün sürecek.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *