Olağanüstü durum ilan eden ​Gazze Belediyeleri, hizmetlerini yarıya indirme kararı aldı ​

Olağanüstü durum ilan eden ​Gazze Belediyeleri, hizmetlerini yarıya indirme kararı aldı ​

Gazze Belediyeler Birliği, Gazze Şeridi’nin tüm kentlerinde ve beldelerinde olağanüstü durum ilan ederek vatandaşlara verilen belediye hizmetlerinin yüzde 50 oranında azaltılmasına karar verildiğini bildirdi.

Gazze Belediye Başkanı Nizar Hicazi, bugün (21 Şubat Çarşamba) Gazze’de düzenlenen basın toplantısında, yakıt krizi nedeniyle atık su arıtma tesislerinin çalışmaları durdurularak atık suların denize döküleceğini söyledi.

Hicazi, elektrik kesintisinin günde 20 saate ulaştığını, dış yardımların ve projelerin finanse edilmesinin durduğunu, bu durumun temel hizmetleri olumsuz etkilediğini ve sağlık hizmetlerini tehdit ettiğini bildirdi.

Belediyelerin daha önce de hizmetlerini ve harcamalarını sınırlandırdığını, memur maaşlarının bir kısmının ödendiğini kaydeden Hicazi, bugün ise belediyelerin en küçük hizmetleri dahi veremez hale geldiğini ifade etti.

Hicazi, “Elimizdeki imkanlarla daha uzun süre hizmet verebilmek için hizmetleri yarıya indirmeye karar verdik” dedi.

Mevcut durumun daha fazla devam etmesi halinde büyük bir insani felaket yaşanabileceğine dikkat çeken Hicazi, belediye hizmetlerinin tamamen durmasının önüne geçmek için acil müdahale çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • ersin ertuğrul satan
    22 Şubat 2018, 10:04

    Filistin’i, Gazze’yi orada yaşayanlardan daha iyi tanıyanlarımız olduğu müddetçe belediye başkanlarının açıklamaları teslirli olmayacaktır.

    Geçtiğimiz yıllarda ablukayı/ambargoyu kırmak üzere yola çıkan gönüllü inisiyatife "haddini" bildiren terörist şebekeye(İsrail) haddi değil ödülü verildiği günden beri anlatılan her ama her şey aslında politikanın bir malzemesiydi. Bunu görenler gördü. Nutuklara karnı aç olan insanlarsa elbette bundan sonra da kanmaya müsait…

    Geçtiğimiz sene (Nisan 2017) beyanatlarda çok değil 1 aya kadar ablukanın kalkacağını söyleyen zihniyet, bu zihniyete pirim veren kitleye yine beyanatlar vermekte.

    Sanırım İlber Ortaylı Bey’in bir tespitiydi. İnsanımıza zorunlu din dersi kadar zorunlu "dün" dersi verilmesi… Bu gerçekleşirse o vakit en yakın akrabamız da olsa politikacı da olsa verdikleri sözlerden/beyanatlardan habersizce yol almayız. Unutmaz, kanmaz, kandırılmaz bir kitle karşısındakiler de buna göre kendilerine çeki düzen verir, vermek zorunda kalır elbet!

    REPLY