Deniz Yücel Almanya’ya uçtu

Deniz Yücel Almanya’ya uçtu

“Yücel, iki ülke arasında Leopar tankları anlaşması karşılığında serbest bırakıldı” iddialarına yanıt Merkel’in sözcüsünden geldi.

Türkiye ile Almanya arasında yaklaşık bir yıldır tartışma konusu olan gazeteci Deniz Yücel’in tutukluluğu sona erdi. Ancak hakkındaki yargı süreci devam edecek. Yücel tahliye olduktan sonra Almanya’ya gitti. “Yücel, iki ülke arasında Leopar tankları anlaşması karşılığında serbest bırakıldı” iddialarına yanıt Merkel’in sözcüsünden geldi.

Alman Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel 14 Şubat 2017’de gözaltına alındı, 27 Şubat’ta tutuklandı.

Alman gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbest bırakıldı. cezaevinden çıkar çıkmaz da Almanya’ya gitti.

Deniz Yücel, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propogandası yapmak”tan tutukluydu ve Silivri cezaevinde kalıyordu.

Hakkında iddianame hazırlanmaması, dava sürecinin başlamaması Türk-Alman ilişkilerinde sorundu.

İddianame serbest bırakıldığı gün hazırlandı. İddianameyi kabul eden Ağır Ceza Mahkemesi de tahliye kararı verdi.

Kararın ardından ilk açıklamayı, Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok Twitter hesabından yaptı. Avukat Ok, “Nihayet müvekkilimle ilgili serbest bırakma kararı verildi” dedi.

Deniz Yücel, Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinden bir gün sonra serbest kaldı.

Başbakan Binali Yıldırım kararı Münih’te yorumladı. Yıldırım, “Türk-Alman ilişkilerindeki sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, “Karardan memnunum” dedi. Merkel, Türkiye’de tutuklu diğer Alman vatandaşlarının da serbest bırakılmasını istedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel tahliye sürecini hızlandırdığı için Türk hükümetine teşekkür etti. Garbirel, “Bugün hepimiz için güzel bir gün” dedi.

İDDİALARA MERKEL’İN SÖZCÜSÜNDEN YANIT 

“Yücel, iki ülke arasında Leopar tankları anlaşması karşılığında serbest bırakıldı” iddialarına yanıt ise Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Ulrike Demmer’den geldi. İddiaları reddeden Demmer, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız önemli bir adımdı” dedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de, “Herhangi kirli bir anlaşma yok” mesajı verdi.

(NTV Haber)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *