Çin Büyükelçisi: Çin-ABD ilişkileri kritik bir noktada

Çin Büyükelçisi: Çin-ABD ilişkileri kritik bir noktada

Çin’in Washington Büyükelçiliği’nde önceki gün düzenlenen Bahar Bayramı Resepsiyonu’nda konuşan Büyükelçi Cui Tiankai, ikili ilişkilerin kritik bir noktada olduğunu söyledi. Resepsiyona Washington Büyükelçisi Cui Tiankai ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un yanı sıra yaklaşık 700 misafir katıldı. Cui Tiankai, resepsiyonda yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Donald Trump arasında sağlanan

Çin’in Washington Büyükelçiliği’nde önceki gün düzenlenen Bahar Bayramı Resepsiyonu’nda konuşan Büyükelçi Cui Tiankai, ikili ilişkilerin kritik bir noktada olduğunu söyledi.

Resepsiyona Washington Büyükelçisi Cui Tiankai ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un yanı sıra yaklaşık 700 misafir katıldı.

Cui Tiankai, resepsiyonda yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Donald Trump arasında sağlanan iletişim sayesinde ikili ilişkilere yön verildiğini ve dört üst düzey diyalog mekanizması kurulduğunu hatırlattı. Cui, Çin-ABD ilişkilerinin kritik bir noktada bulunduğunu söyledi.

İkili ilişkilerin temelinin işbirliği ve kazan-kazan ilkeleri olması gerektiğini kaydeden Çinli büyükelçi, “Çin, ortak kader topluluğu oluşturulmasını önerdi ve yeni tip büyük ülkeler arası ilişkileri kurmak için çalışıyor. Çin-ABD ilişkisi, genel olarak işbirliğine dayanmalı; rekabetin dostça olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

(CRI Online)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *