ABD’nin Rus paralı asker timini vurduğu ortaya çıktı

ABD’nin Rus paralı asker timini vurduğu ortaya çıktı

Medyada yer alan rakamların doğru olması halinde Rusya’nın kayıpları resmi açıklamaların beş misli durumunda.

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’de Deyrizor’a saldıran rejim yanlısı askerlere karşı saldırı gerçekleştirmişti. O saldırıda ölenler arasında, Rus paralı asker timinin de bulunduğu ortaya çıktı.

Euronews’ün aktardığına göre çoğu Rus 200 kişilik bu grup Deyrizor’da PYD/PKK’nın kontrolü altında olan petrol sahalarına saldırmış ancak başarılı olamamıştı.

ABD’li yetkililer ölü sayısını 100 olarak belirtirken bunlardan kaçının Rus olduğunun ise tespit edilemediğini kaydediyor. Rus medyasına göre sayı 40 civarında.

Bu olay soğuk savaştan bu yana iki süper güç arasındaki en kanlı karşılaşma oldu.

Rus haber sitesi ZNAK’ta yer alan bilgilere göre ölen Ruslardan bazılarının yakınları durumu gizlemiyor. 7 Şubat günü ölenler arasında iki çocuk babası 38 yaşındaki Stanislav Matveyev’in paralı asker olarak Suriye’ye gitmiş olduğu eşi ve kuzeni tarafından doğrulandı. Matveyev’in dul kalan eşi Elena kocasının hem milliyetçi duygularla hem de para kazanmak için Suriye’ye gittiğini şu ana kadar da kendisine 1500 Euro para gönderdiğini anlatıyor.

Medyada yer alan rakamların doğru olması halinde Rusya’nın kayıpları resmi açıklamaların beş misli durumunda. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan gazetecilere konuşan bir kaynak ise Suriye’de yüzlerce Rus vatandaşının öldüğü yönündeki iddiaların klasik bir dezenformasyon olduğunu ifade etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *