Yeni Şafak’tan Bay Tillerson’a sorular!

Yeni Şafak’tan Bay Tillerson’a sorular!

Yeni Şafak gazetesi, yarın Türkiye’ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a “Türkiye’ye ne yüzle geliyorsunuz bay Tillerson?” diye sordu.

ABD’ye hitaben kaleme alınan yazıda “Türk halkı, artık yalanlarınıza kanmıyor. Sözlerinizin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını biliyoruz, görüyoruz.” deniliyor.

“Akan kan Müslüman kanı olunca, sizin için terörün herhangi bir silahtan farkı yok. O nedenle Esed rejiminin Suriye halkı üzerinde son yedi senedeki terörüne karşı üç maymunu oynadınız.” sözlerinin ardından Bakan Tillerson’a şu sorular yöneltiliyor:

NEREDEYDİNİZ?

Şimdi size soruyoruz bay Tillerson:

1 milyon insan, kadın, yaşlı ve çocuk denmeden Suriye’de misket ve varil bombalarıyla, kimyasal silahlarla katledilirken neredeydiniz?

10 milyon insan Suriye’de yerinden ve yurdundan edilirken neredeydiniz?

Bu insanlar hayatını kurtarmak amacıyla Türkiye’ye, Ürdün’e, Lübnan’a sığınırken neredeydiniz?

Kadın, çocuk yaşlı milyonlarca Suriyeli mülteci, sadece yaşamak adına soğuktan donarken, denizde boğulurken, insan tacirlerinin elinde katledilirken neredeydiniz?

Terör örgütü DEAŞ Suriye’de ve Irak’ta en vahşi katliamlara imza atarken neredeydiniz?

Yüzbinlerce Arap, Türkmen ve Kürt kökenli Suriyeli, PKK/PYD terör örgütü tarafından yaşadıkları köylerden zorla çıkartılırken, katledilirken neredeydiniz?

Terör örgütü PKK/PYD’ye verdiğiniz 4 bin tır ve 2 bin uçak silah Türkiye’ye karşı kullanılırken neredeydiniz?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *