Birleşmiş Milletler Yemen’e, deneyimli bir İngiliz bürokratı temsilci atadı

Birleşmiş Milletler Yemen’e, deneyimli bir İngiliz bürokratı temsilci atadı

BM adına temsilci olarak atanan Martin Griffiths’in çatışma çözme, müzakere, arabuluculuk ve insani yardım konularında uzun deneyime sahip olduğu bildirildi.

Birlemiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) Yemen’deki görev süresini uzatmak istemeyen Moritanyalı İsmail Vild Şeyh Ahmed’in yerine İngiliz Martin Griffiths’i, Yemen Özel Temsilcisi olarak atama kararını bildirdi.

Şarkul Avsat’ın aktardığına göre BMGK, üyelerinin Perşembe günü saat 22:00’a kadar atama kararına itiraz etme süresi var. Ancak aday için itirazda bulunulması beklenmiyor. Diplomatların verdiği bilgiye göre İngiliz bir arabulucu seçeneği haftalarca istişare edildi.

2015 yılının Nisan ayında göreve getirilen Vild Şeyh Ahmed, Husiler ile Suudi Arabistan liderliğindeki meşru hükümeti destekleyen koalisyon arasındaki çatışmayı sona erdirme konusunda bir sonuç alamadı. Vild Şeyh Ahmed, bu hafta BM’ye Şubat 2018’de sona erecek olan görevini devam ettirmek istemediğini bildirdi.

AFP’nin haberine göre Guterres, BMGK’ya gönderdiği mesajında, Brüksel’de bulunan Avrupa Barış Enstitüsü direktörü Martin Griffiths’in çatışma çözme, müzakere, arabuluculuk ve insani yardım konularında uzun deneyime sahip olduğunu ifade etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *