Arabistan, Belçika’daki Büyük Camii’yi artık finanse etmeyecek

Arabistan, Belçika’daki Büyük Camii’yi artık finanse etmeyecek

Belçikalı yetkililerin selefi düşüncelerin yayıldığını düşündükleri Büyük Caminin finansmanını sürdüren Suudi Arabistan’ın bu finansmana son verdiği duyuruldu.

Euronews’ün haberine göre Suudi Arabistan bundan böyle Brüksel’deki Büyük Camii’yi kontrol altında tutmayacak. 1969 yılından bu yana Büyük Camii’yi finanse eden Suudi Arabistan ile Belçikalı yetkililer bu konuda anlaştı. Büyük Camii’nin selefi düşüncelerin yayılmasına sebep olduğu öne sürülüyor. Belçikalı yetkililer bu durumdan aylardır büyük rahatsızlık duyuyordu.

Durumu değerlendiren vatandaşlar ise “Konuşmalara odaklanılabilir. Burada yapılan konuşmaları anlamaya çalışırsanız, terör ile ya da buna benzer bir şey ile hiç bir ilgisi olmadığını göreceksiniz.” diyorlar. Büyük Camii’nin Belçika Müslüman Temsil Kurumu tarafından yönetilebileceği belirtiliyor.

AÇILIMLA ALAKALI

Siyasi uzman Khakşd Hajjş, Suudi Arabistan’ın dışarıya açılmayı hedeflediğini söyledi:

“Büyük Camii Belçika ve Avrupa’da yayılan dini söylemlerini değiştirmeli. Suudi Arabistan’ın kararı düşünülmüş bir karar. Suudi Arabistan bu kapsamda dışarıya açılmayı hedefliyor.”

Brüksel’de 2016 yılında gerçekleşen terör eylemlerinin ardından birçok kişi Belçika’nın Riyad yönetimi ile ucuz petrol karşılığında imzaladığı 99 yıllık anlaşmanın iptal edilmesini talep etmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *