Hamas heyeti Kahire’de Mısır İstihbarat yetkilileriyle görüşmelere başladı ​

Hamas heyeti Kahire’de Mısır İstihbarat yetkilileriyle görüşmelere başladı ​

Gazze’deki durumu ve uzlaşıyı konuşmak için Kahire’ye giden ​İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki heyetin Mısır İstihbaratı yetkilileriyle görüşmelere başladığı bildirildi.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden bazılarının da yer aldığı heyetin Mısır İstihbaratı yetkilileriyle görüşmelerinde Gazze Şeridi’ndeki insani durum ele alındı.

Görüşmelerde, Gazze Şeridi’ndeki sorunların çözümünde Mısır’a düşen tarihi ve insani sorumluluğun hatırlatıldığı, mevcut durumun sürmesi halinde kontrolü zor olacak bir patlama yaşanabileceğine dikkat çekildiği belirtildi.

Kaynaklar, görüşmelerde ayrıca uzlaşı konusunun ve son anlaşmaları uygulama yollarının derinlemesine ele alındığını, son günlerdeki gelişmelerin konuşulduğunu bildirdi.

Bu arada, Mısır’dan üst düzey bir heyetin önümüzdeki günlerde uzlaşı anlaşmasının uygulanmasını takip ve insani durumu gözlemlemek amacıyla Gazze’yi ziyaret edeceği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *