CHP’nin yeni yönetimi Anıtkabir’e gitti

CHP’nin yeni yönetimi Anıtkabir’e gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk Parti Meclisi Toplantısı öncesinde  Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti, mozoleye çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşu sonrasında Misakı Milli Kulesi’ne geçen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, burada Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

“Sayın Genel Başkanım,
Aziz Atatürk,
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayında seçilen yeni Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimizle huzurundayız.
Partimizin ilk kurultayı kabul ettiğimiz Sivas Kongresi’nden günümüze fikirlerin yolumuzu aydınlatıyor, demokrasi mücadelemize güç ve cesaret veriyor. Devrimlerinin savunucusu olarak bizler ülkemize tam demokrasiyi, eksiksiz bir adaleti ve tüm vatandaşlarımızı kuşatan huzuru hakim kılmakta kararlıyız.
Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte iki büyük eserinden biri olarak nitelendirdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 36. Olağan Kurultayı’nda delegelerimizin özgür iradesi ile seçilmiş yeni yönetim kadroları olarak bizler, aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyoruz.”

CHP heyeti daha sonra İsmet İnönü’nün kabrini ziyaret etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *