Suudi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Hava sahamızı açmadık

Suudi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Hava sahamızı açmadık

Suudi Arabistan’ın ilk kez İsrail’e doğrudan uçuşlara hava sahasını açtığı haberi, Suudi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı. İsrail, ‘Air India’ya böyle bir izin çıkarsa biz de kullanmak isteriz’ dedi.

Reuters’e konuşan Suudi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözcüsü, Yeni Delhi’den Tel Aviv’e doğrudan uçuş yapabilmesi için Hindistan Havayolları’na (Air India) izin verildiğine dair haberi yalanladı.

Sputnik’in haberine göre dün Haaretz gazetesine konuşan İsrail havayolu sektöründen kaynaklar, Suudi Arabistan’ın Air India’nın Yeni Delhi’den Tel Aviv’e başlattığı doğrudan uçuşların kendi hava sahasından gerçekleştirmesine izin verdiğini söylemişti.

Ancak Air India, Suudi hava sahasından geçiş talep ettiklerini doğrularken Suudi Arabistan’dan uçuş izni alınıp alınmadığına dair Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yanıt gelmesini beklediklerini duyurdu.

İsrail’den üst düzey bir yetkili ise anlaşma yaptıkları sırada Air India’nın uçuş rotasını ‘Suudi Arabistan üzerinden’ diye bildirdiğini söyledi.

İSRAİL DEVLET HAVAYOLU DA GEÇMEK İSTİYOR

Suudi izni çıkması halinde işler daha da karışacağı benziyor. Zira şimdiki halde dolambaçlı bir yoldan da olsa İsrail-Hindistan uçuşu yapan tek şirket olan İsrail devletine ait El Al Havayolları, Suudilerden Air India’ya izin çıkması halinde kendilerinin de Suudi havasahasını kullanmak istediğini belirtti.

El Al yöneticilerinden Michael Strassburger ”Umuyoruz ve inanıyoruz ki bu anlaşma tüm İsrail havayolu şirketleri için geçerli olacaktır, çünkü İsrail havayollarıyla uçan yolcularla yabancı havayollarıyla uçan yolcular arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *